[E39] problem z kluczykami :(

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Misiek_SZO
Małopiszący

[E39] problem z kluczykami :(

Post autor: Misiek_SZO »

przy zakupie dostalem 2 kluczyki---ostatnio z ciekawosci chcialem sprawdzic i jeden z nich otwiera auto zdalnie i manualnie ale nie odpala silnika, pojawia sie kontrolki i cisza.

wie ktos o jakims szpecu od takich spraw w okolicy wodzisławia ślaskiego??
Ostatnio zmieniony 2009-10-22, 17:04 przez Misiek_SZO, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Majk »

Otwórz go i zobacz czy jest w nim taki mały czip sterujący. Jak go nie ma to nie odpalisz nim auta chodź byś nie wiem jak kombinował. Ja mam 3 kluczyki ale tylko jeden ze sterownikiem i mam tak samo jak ty auto otworze ale go nie od pale.
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
Awatar użytkownika
Honik
Maniak forumowy

Post autor: Honik »

ja w swoim e36 mam to samo ... jeden jest od odwierania, i przekrece nim do zaplanu a drugim tylko odpale ...

a to dlatego ze ten jeden nie ma imobilisera jak sie nie myle :)

wiec nie masz co kombinowac, tylko sie przyzwyczaic :)
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Honik pisze:tylko sie przyzwyczaić
Zaprogramowanie nowego chipa to okolice 500zł :(((
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: k64 »

z tego co wiem to ok 250zl ale nie wiem gdzie, sam stracilem kluczyk jeden ! i zostal mi jeden z e46 , i kurde problem jest ;/
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Ja kluczyki mam 4 :P Dwa z pilotem, jeden bez i jeden taki mały plastikowy... Auto próbowałem odpalać z obydwóch tych z pilotem i oba działają, tylko na jednym jak jade jest funkcja antynapadu, a na drugim nie ma... :roll:
Obrazek
zlydawca

Post autor: zlydawca »

ja Powiem tak jesli złodziej bedzdzie chciał zajeb to zajebie nic trudnego dla szpeca
Misiek_SZO
Małopiszący

znalazlem szpeca i zaspiewal mi do 500 za robiebie tego durgiego klucza mowi ze trzeba wymienic w nim caly srodek-jakies transpondery :(

nie zbyt to mila wiadomosc ale jak sie zgubi oba kluczyki to wtedy bedzie kosztowalo napewno wiecej :(
Pablo

Post autor: Pablo »

jak sie zgubi oba kluczyki to wtedy bedzie kosztowalo napewno wiecej :(
nie do konca bo w aso nadal cena bedzie taka sama tylko poprostu dorobia ci luczyk po vinie jedynie moze byc wałek jak ktos juz w aucie zmienial; zamki kiedys
Misiek_SZO
Małopiszący

nawte nie chce wiedziec ile kosztuja nowe kluczyki w aso---ale jezeli jakis elektryk chce naprawe 500 to nowe ile 1000-2000???
Pablo

Post autor: Pablo »

Kumpel swego czsu zamawial kluczyk w ASO po numerze vin i powiedzieli mu za kluczyk z immo 500zł a bez immo 150zł ale byl to kluczyk bez pilota
ODPOWIEDZ