[E36] jak umyc silnik?
[E36] jak umyc silnik?
mam pytanko jak umyc silnik w e36 czy mozna go umyc pod cisnieniem na takiej zwyklej stacji czy jakos sie mysje specjalnie??
normalne mycie nie powinno niczego uszkodzic, najlepiej zabezpieczyc skrzynke z bezpiecznikami, w taka pogode proponuje myc na ciepłym silniku i ciepla woda, woda szybciej odparuje a i nic sie nie stanie z glowica, srodki ogolno dostepne w zupelnosci wystarczają, ja ostatnio mylem w lato silniczek poczekalem az sloneczko wysuszy komore i odpalenie nie sprawilo trudu wszystko ok, powodzenia
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
do mycia silnika polecam tenzi truck cliner usuwa praktycznie wszystko aluminium utlenia
zabezpieczysz elementy elektryczne i uważaj żeby nie wlać wody do dziur gdzie są świece bo będziesz miał pojedzone dopóki nie odparuje
http://allegro.pl/item794283682_plyn_do ... piana.html
zabezpieczysz elementy elektryczne i uważaj żeby nie wlać wody do dziur gdzie są świece bo będziesz miał pojedzone dopóki nie odparuje
http://allegro.pl/item794283682_plyn_do ... piana.html
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30
www.facebook.com/E30RedLove
masz czerwone e30 pisz z chęcią wrzucę twoje zdjęcia
www.facebook.com/E30RedLove
masz czerwone e30 pisz z chęcią wrzucę twoje zdjęcia
mycie silnika najlepiej wykonać samemu lub na myjni gdzie mają o tym pojęcie podatawową sprawą jest nie zalanie gniazd świecowych bo jak sie zaleją to trzeba pozdejmować obudowy i wybrać wodę z gniazd i całość osuszyć . w większości myjni silnik myją wózkami z pod spodu a to wystarczy oby pod osłony nalać wody i zalać gniazda. polecam mycie silnika ciepła wodą z góry i nie za duże ciśnienie ,środek myjący jest obojetny najwyżej nie umyje dokładnie ale preparaty z K2 są wystarczające i łatwe w użyciu
- Jacko
- Zaawansowany forumowicz
no to teraz moje zdanie jako pracownik myjni wiec mam troszke pojęcia wpierw jak miałeś robione coś z elektryką to najlepiej zabezpieczyć styki silikonem w płynie żeby potem niepowstały jakieś wżery i żeby woda sie tam nie dostawała potem zabezpieczyć zkrzynke bezpieczników, alternator i zbiorniczek wyrównawczy płynu hamulcowego bo w czasie jazdy może przydko pachnieć, i nie myś fest ciśnieniem bo można coś pourywać chodzi o kable, a potem najlepiej po umyciu urzyć jeszcze powietrza z kompresora żeby szybciej wyschło i tyle
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
cewki zabezpieczyc i przeplywke, bo inaczej kapa
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance