[E30] 318i Coupe by Hubeert
- Hubeert
- Zaawansowany forumowicz
[E30] 318i Coupe by Hubeert
Już trochę siedzę na forum, wiec pasowałoby wreszcie pokazać swoja e30 (kilka osób z forum już widziało) rocznik 88, silnik 1,8i benzyna+gaz, elektryka w jednym lusterku ogólnie bez jakiś bajerów.. jak mi się coś przypomni to napisze
Foty zaraz po kupnie i małym myciu
Środek
Kilka dni po zakupie nerka dostała nowy kolor
Małe ożywienie lakieru
Fele pomalowałem na czarny mat
No i przyszedł czas na lampy przód i tył
Czyli yellow hella + czarne kierunki
Kierunki tylnych lamp ujednolicone
I przyciemnione szyby tylnia, boczne tył+przód (wszystkie tyle samo %)
Plany (na czas nieokreślony) :
car audio, fele(szeroka stal),gleba,xenon i zając się wnętrzem.
Resztę fot i opisu dzis wieczorem albo jutro
ps. sory za jakoś zdjęć, ale większość jak nie wszystkie robione telefonem
Foty zaraz po kupnie i małym myciu
Środek
Kilka dni po zakupie nerka dostała nowy kolor
Małe ożywienie lakieru
Fele pomalowałem na czarny mat
No i przyszedł czas na lampy przód i tył
Czyli yellow hella + czarne kierunki
Kierunki tylnych lamp ujednolicone
I przyciemnione szyby tylnia, boczne tył+przód (wszystkie tyle samo %)
Plany (na czas nieokreślony) :
car audio, fele(szeroka stal),gleba,xenon i zając się wnętrzem.
Resztę fot i opisu dzis wieczorem albo jutro
ps. sory za jakoś zdjęć, ale większość jak nie wszystkie robione telefonem
Ostatnio zmieniony 2010-02-10, 22:03 przez Hubeert, łącznie zmieniany 4 razy.
no w końcu hubert zdjęcia Twojej buni, jeżeli chodzi o mnie to widziałem już ją na żywo przed i po zabiegach pielęgnacyjnych
Yellow hella jest poprostu mistrzowska pasuje idealnie szybki zciemnione też super dużo dało odnowienie lakieru.
Podrawiam i pokaż sie znowu na jakims spocie
Yellow hella jest poprostu mistrzowska pasuje idealnie szybki zciemnione też super dużo dało odnowienie lakieru.
Podrawiam i pokaż sie znowu na jakims spocie
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
- Hubeert
Dzięki wszystkim za opinie
ost miałem przygodę z panami policjantami i byłem zmuszony zerwać folie z przednich szyb i chyba z tyłu tez usunę bo wychodzę z założenia ze albo wszystkie albo żadna
nst rzeczą która zagościła sa znaczki. Ponieważ moje nie nadawały się już do niczego pozwoliłem sobie zrobić takie :
niebawem następne foty i oopis, ze zmianami wnętrza
ost miałem przygodę z panami policjantami i byłem zmuszony zerwać folie z przednich szyb i chyba z tyłu tez usunę bo wychodzę z założenia ze albo wszystkie albo żadna
nst rzeczą która zagościła sa znaczki. Ponieważ moje nie nadawały się już do niczego pozwoliłem sobie zrobić takie :
niebawem następne foty i oopis, ze zmianami wnętrza
Ostatnio zmieniony 2009-11-01, 16:54 przez Hubeert, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hubeert
Jak już pisałem wcześniej jest "nowe" wnętrze przeglądając inne fora zobaczyłem ze chłopaki przekładają fotele z e36 do e30 i sobie je bardzo chwalą, wiec jakiś czas temu zakupiłem od El Diablo fotele z e36 przód i tył. Pewnie niektórym się to nie spodoba ale dla mnie jest ok i z wyglądem i z komfortem( o wiele lepiej się siedzi niż w zwykłych z e30).
Teraz małe foto-story z montowania ich
A wiec pierwsza przymiarka
Jak wiadomo rozstaw śrub nie pasuję, mniej więcej taka jest różnica
Nst rzeczą która nie pasuje jest mocowanie pasów (dolne), trzeba je odkręcić
Uzbrojony w szlifierkę i wiertarkę wymodziłem coś takiego(oczywiście na wszystkie śruby:))
Po pomalowaniu
Pasy zamontowałem w taki sposób
Wszystko na zamontowanie foteli z przodu gotowe wiec zająłem się tyłem,
Z dolna częścią nie było żadnego problemu
Niestety oparcie jest rozkładane i nie pasuje wiec zostaje od e30, ale postanowiłem w nim zrobić zagłówki, cały "mechanizm" wyjąłem z przednich foteli od e30
W oparciu miejsca na prowadnice są oryginalnie zrobione, wystarczy tylko zrobić dziury w tapicerce
¯eby wszytko się trzymało dobrze musiałem wymodzić coś takiego(jedyna rzecz ktorej nie da się wyjąc z przednich foteli)
I po pomalowaniu
Prowadnice zamontowane
Na oparcie tylnej kanapy zostanie jeszcze przełożona tapicerka z oparcia z e36 (narazie pokrowiec).
Tak więc..
Tył po założeniu wygląda tak
A przód tak
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z foteli, wszystko przeszło testy trwałości i nie ma prawa wygiąć się, przesunąć itp
Jeszcze raz podziękowania dla Diabla za fotele (udana transakcje) i dla Dj. Mario za info o nich
Teraz małe foto-story z montowania ich
A wiec pierwsza przymiarka
Jak wiadomo rozstaw śrub nie pasuję, mniej więcej taka jest różnica
Nst rzeczą która nie pasuje jest mocowanie pasów (dolne), trzeba je odkręcić
Uzbrojony w szlifierkę i wiertarkę wymodziłem coś takiego(oczywiście na wszystkie śruby:))
Po pomalowaniu
Pasy zamontowałem w taki sposób
Wszystko na zamontowanie foteli z przodu gotowe wiec zająłem się tyłem,
Z dolna częścią nie było żadnego problemu
Niestety oparcie jest rozkładane i nie pasuje wiec zostaje od e30, ale postanowiłem w nim zrobić zagłówki, cały "mechanizm" wyjąłem z przednich foteli od e30
W oparciu miejsca na prowadnice są oryginalnie zrobione, wystarczy tylko zrobić dziury w tapicerce
¯eby wszytko się trzymało dobrze musiałem wymodzić coś takiego(jedyna rzecz ktorej nie da się wyjąc z przednich foteli)
I po pomalowaniu
Prowadnice zamontowane
Na oparcie tylnej kanapy zostanie jeszcze przełożona tapicerka z oparcia z e36 (narazie pokrowiec).
Tak więc..
Tył po założeniu wygląda tak
A przód tak
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z foteli, wszystko przeszło testy trwałości i nie ma prawa wygiąć się, przesunąć itp
Jeszcze raz podziękowania dla Diabla za fotele (udana transakcje) i dla Dj. Mario za info o nich