problem zy zapalaniem

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
daro 16v

Post autor: daro 16v »

e30fast pisze:oczywiscie zgodze sie z Toba Adamie masz racje w 100% ja nikomu nic nie zarzucam , poprtostu napsialem jakiego doswiadczylem przecycia z samochodem na gaz :) i dlatego jestem wielkim przeciwnikiem gazu :)
bez obrazy ale jednak ten post brzmi troche szyderczo a co do doswiadczenia to w ilu autach miales osoboiscie gaz?"tekst -bo rodzice mieli czy "bo kumopel mial" nie jest zbyt wymowny.....moge cos o tym powiedziec bo troche juz na gazie nerwow stracilem -zeby nie bylo -piszesz ze silnik po jakims czasie jest do wyrzucenia ...mialem kiedys auto z przebiegiem 320 tys km z czego bylo zrobione 270 tys na gazie i nie bylo z nim problemow...ale zeby nie bylo przez ostatnie 5 lat jezdzilem na gazie-w 7 roznych autach i moge powiedziec ze gaz to jeden wielki syf ...ma same minusy ...ale!!! jezdzilem na nim bo byl tani...fakt sa z nim problemy ale za sama cene gazu warto czasem sie pomeczyc i zaoszczedzic troche grosza...mowie Ci absolutnie bez jakiejkolwiek uszczypilwosci -bys sam osobiscie pojezdzil autem z instalka to zmienisz zdanie ...jak pomyslisz ze czasami -jak mi przez kilka miesiecy tego roku -udaje Ci sie przejechac 100km za 8zl to naprawde uwierz mi ze rekompensuje mi to wszystko...a Ci co narzekaja na gaz najczesciej nigdy na nim nie jezdzili.pewnei naraze sie tutaj wuiekszosci bo istnieje stereotyp "beemka z gazem to beemka okaleczona" cos w tym jest poniewaz serio bmw to najciezsze autko do zestrojenia na gazie ale idzie sobie z tym poradzic glownie chcodzi tutaj o wolne obroty..ale mniejsza z tym .....i jeszcze jedno ...zawsze wszyscy gadaja ze jak Cie stac na bmw to stac Cie na tankowanie rowniez ale prawda sie troche rozmija poniewaz kazdy z Was tankujac bene w duchu sklina na cene paliwa....bo watpie ze kazdy podjezdza an stacje i z usmiechem na twarzy patrzy na cene paliwa :wink: a teraz zwrot akcji :lol: a od jakiegos czasu jezdze golfem IV w Tdi-ku i powiem diesel to idealne rozwiazanie jesli chodzi o ekonomiczna (aczkolwiek drozsza jazda niz na gazie) konfortwa i wbrew pozorom szybka jazde...naprawde szybka;]tak wiec skwituje to tekstem "gaz to bardzo smierdzaca sprawa ale warta poswiecenia zjedzonych nerwowo jesli sie duzo jezdzi "ten kto gada ze to totalna porazka pod kazdym wzgledem to jak ten co nie ma i nigdy ie mial klimy w aucie a gada "nie kupuj auta z klima bo to syf tylko auto z tego powodu wiecej pali i non stop bedziesz chory"
ODPOWIEDZ