Lakiernik
[ Dodano: 10 Listopad 2009, 16:57 ]
.
dokładnie tak jak pisze Przygoda polecam zajrzeć na www.bryzik.prv.pl tam jest dojazd itp... nie wiem czy tanio czy drogo ale napewno nie zdziera skóry, a robota jest dobrze zrobiona, podsumowywując warsztatowi zależy na dobrej opini wśród klientów, a nie na wałkach i wyzysku klienta - cena kwestia dogadania poprostu. Właściciel ma sentyment do marki BMWPrzygoda pisze:tak jak zawias napisal ... ja tam dwa razy robilem i bez zadnych niepotrzebnych niespodzianek w Sosnowcu ul. Lenartowicza jadac od skrzyzowania ze swiatlami to po prawej stronie ostatni prywatny dom przed Poczta/telekomunikacja

- Przemek325
- Zaawansowany forumowicz
jak cale oba boki to masz 6 elementow. Element srednio po 250-300 x 6 czyli jakies 1,5 tys.Obier pisze:A ile powinno kosztować pomalowanie obu boków i oczywiście wypolerowanie auta. Tak żeby było dobrze i nie rzucało się w oczy różnica między bokami a maską czy też dachem??
Jeszcze bedzie nastepna beemka...
ee zawias robiąc za 800zł to by Ci wiele nie zostało za robotę, bo policz ile teraz kosztuje baza, klar i pozostałe materiały...zawias pisze:Obier pisze:A ile powinno kosztować pomalowanie obu boków i oczywiście wypolerowanie auta. Tak żeby było dobrze i nie rzucało się w oczy różnica między bokami a maską czy też dachem??
kur.. człowieku podjedz i sie spytaj , ja ci powiem ile ja bym wzioł800zl
Obier tak jak Przygoda pisze wstępnie 300zł za element, zależy czy drzwi lub błotniki masz do klepania, podprostowania, czy trzeba coś szpachlować wygładzać. Zależy czy chcesz je malować z zewnątrz na wysokość listew szyb bocznych czy po całości. Jeśli przyjąć te 300zł za element to 6x300 masz 1800zł + polerka całego auta jakieś 250-300zł to masz 2100 i z takiej sumki to już myśle, że można by coś utargować i ugadać cene powiedzmy 1900 to wtedy wychodzi Ci 275zł za element + polerka. A jak pojedziesz do kogoś kto maluje za 200zł element to napewno nic już nie urwiesz a jakość tego malowania będzie miała wiele do życzenia, choćby było to ładnie zrobione to niewiadomo co będzie się działo bo jakimś czasie. Niższa cena = się też niska jakość materiałów. Lepiej troche dołożyć jak chcesz mieć dobrze i jeździć autem no chyba że na sprzedanie.
Co do ilości elementów to ja wyliczyłem 8: przednie błotniki, przednie drzwi, tylne drzwi, tylne błotniki. Chodzi o to że chce tym autem pojezdzic jakies 3 lata a teraz glowie szykuje je na torun. Chce zrobic czarna podsufitke, dvd w zaglowkach, ringi CCFL mysle nad dokladka progow m-tech ale jesli nie zrobie tez dokladek przod i tyl to same progi odpadaja i zastanawiam sie nad brewkami, co myslicie?? Zrobilem juz felgi z rantem na wysoki polysk, i szukam dwoch opon michelin pilot 17r 45-50 205. Co o tym wszystkim myslicie??