Witam! Mam takie pytanko: mam e46 320d touring 2000r o przebiegu 290 tys km i o mocy 136KM, chciałbym wrzucić jakiegoś CHIPa tylko nie wiem czy będzie to dobre dla silnika. Słyszałem, że na tak duży przebieg nie opłaca się tego robić gdyż silnik może tego nie wytrzymać. Jeśli macie inne zdanie to gdzie jest ktoś kto mi to zrobi dobrze?
http://www.vtech.slask.pl/ mają warsztat m.in. w Jastrzębiu Zdroju w twojej okolicy moze tez znajdziesz... Tam mas zopisane co i jak, czy przeprogramowanie oryginalnego sterownika, czy "dołączany" powerbox pozdrawiam!
jeśli masz immobilizer to sprawa nie sprowadza się do podmiany kości, musi być zczytany stary i zapisany nowy program... który to będzie dostosowany do ogólnej kondycji silnika...
ok dzięki. a słyszał może ktoś jakieś opinie o kolesiu w Strzemieszycach który zajmuje się CHIPowaniem? Znajomy mi o nim powiedział, podobno robi dobrze ale to jakiś mały warsztacik i nie wiem czy czegoś nie zrąbie. CHIP u niego kosztuje 800zł ale może się okazać że to jakiś szajc. Gdyby ktoś o nim coś słyszał to proszę o odp.
jak chcesz kontakt z nim to mogę ci nagrać, znajomek chipował tam land rovera, niema problemu, jest bardzo zadowolony....
zczytanie i zapisanie nowego programu.... przynajmniej tak było w jego przypadku....
[ Dodano: 12 Listopad 2009, 20:48 ]
ja mam 136KM a moment 280Nm, z tego co piszą na tej stronce to dało by się wycisnąc 160 KM i moment 350Nm. to już by jakoś jeździła