[E36] Wska¼nik Paliwa E36 318

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Jasiu

[E36] Wskaźnik Paliwa E36 318

Post autor: Jasiu »

Witam. Pojawił mi się dziś następujący problem... Gdy odpaliłem rano auto wszystko było ok. Później jak wyłączyłem auto i po kilku minutach znów zapaliłem to kontrolka od poziomu paliwa była na 0. Podjechałem na stację zatankować i kontrolka dalej pokazuje 0 :( wie ktoś co może być tego przyczyną ??
Ostatnio zmieniony 2009-11-23, 17:20 przez Jasiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
djmario
Site Admin
Kontakt:

Post autor: djmario »

- Albo zawiesil Ci sie pływak, bo nawaliło do niego syfu
- albo zaśniedziały Ci styki przy pompce paliwa
- lub czujnik odlutowal sie,kabel przy nim znajduje sie pod kanapa z tylu - ten za pasazerem, pod taka metalowa klapka prztykrecana na 4 srubki,wyciagnij go i polutuj lub wymien.

Ostatnuia opcja jest to ze walnął Ci wskażnik na tablicy zegarów, ale to rzadkość.

Powodzenia :bmw: :bmw:
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Obrazek
Obrazek
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany :P
Jasiu

No to w czwartek oddaje autko to mechanika na wymiane łączników stabilizatora to mu powiem żeby i to zobaczył :p tak będzie chyba najlepiej :)
Awatar użytkownika
pr0sty
Zaawansowany forumowicz

Post autor: pr0sty »

spróbuj sobie jeszce zrobić test zegarów... może to tylko wskazówka się zawiesiła.
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Odnawiam temat, masz LPG w samochodzie ? Bo ojcu w E34 tak się zaczęło robić po zamontowaniu gazu i jest tak do dzisiaj.
Jasiu

Nie mam gazu :) i wzkazówka się też nie zawiesiła ;) ale w sobote jadę do mechanika to się zobaczy :)
ODPOWIEDZ