[E36] swap z 1,6 na 2,5

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
patrykowski
Zaawansowany forumowicz

[E36] swap z 1,6 na 2,5

Post autor: patrykowski »

zastanawiam sie czy jest sens robienia swap'a z 1,6 na 2,5 ,co sie z tym wiarze? czy tylko silnik z osprzetem czy cos jeszcze?? i ile to moze razem wyniesc??
no i dobrym pytaniem jest czy bedzie to dobry zabieg dla auta ?bo woncu to serce ktore jest tam od 94 roku i dobrze sie ma ...
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

jak masz tylko silnik z osprzętem to nawet sie za to nie zabieraj :P ale jak masz drugie auto do przekładki to jak najbardziej polecam :P jest troszkę więcej do przekladki niż tylko silnik z osprzętem :P :bmw:
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

patrykowski pisze:zastanawiam sie czy jest sens robienia swap'a z 1,6 na 2,5
Najmniejszego sensu to nie ma :P
W/G mnie, oczywiście (reszta pewnie też się zgodzi)
Władujesz kasę w silnik, osprzęt, robotę...
...zmienisz hamulce, bo bębny niestety nie wytrzymają...
dokupisz kilka pierdółek i co???
Nadal będzie to golas podejrzewam bez klimy, elektryki...
no, ale z 2,5 litrowym motorem...
Coś takiego możesz mieć za ok. 4.000
Nie lepiej kupić coś z np.97 roku 2,5, klima, elektryka, na fajnej feldze z m-pakiem za jakieś 12-15 tys. niż inwestować w 15-to latka???
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dawidos

Post autor: dawidos »

to nie ma żadnego sensu . Ja też miałem taki plan ,ale poległ w gruzach ... z prostej przyczyna - hajs !!! muszisz kupić sporo gratów a najlepiej cale auto
koszty ; auto +\- 5000 zl
przekladka +\- 1500 jeszcze jakieś filtry ,olej ,uszczelnienia bo jak już robić to robić
suma = 6500 i myśl że coś już tam było kombinowane i ciekawe czy dokręcili każdą śrubke :)
Sprzedaj auto doluż te 6500 i masz fajne inne autko z takim silnikiem jak chcesz.Ja zrezygnowalem bo miałbym golasa z 2,5 silnik 94 r.A tak poczekalem na przypływ jakiś gotówki większej i mam 2,5 e46 na prawie full opcji.
Ale jak twoje auto jest twoim oczkeim w głowie to przekladaj silnik i ciesz sie wiekszą moca.Powodzenia w modach i czekamy na wyniki :)
patrykowski
Zaawansowany forumowicz

Post autor: patrykowski »

hmm ja mam teraz e36 coupe z 94 r o poj 1.6,wyposazenie full opcja bez klimy skora ,podgrzane lusterka itp stan techniczny bardzo dobry
czyli lepiej kupic jakies schacharzone 2,5 l i robic przekladke wnetrza na co mam teraz?
Darkshine

Post autor: Darkshine »

Jak kupisz silnik bez wyciekow , dasz do dobrego mechanika to jak najbardziej wsadzaj , musisz tez zmienic wydech ,chlodnice, oslony z chlodnicy i na przedni pas, chamulce , wal ,tylny most i polosie, mnie to wyszlo ok 4tys. z plynami i olejami, oczywiscie po swapie jescze wyskoczy pare [na forum nie przeklinamy] ale z tym to chyba sam sobie poradzisz :mrgreen:
dawidos

Post autor: dawidos »

jak masz fajną opcje ,auto nie orało pola ... to dlaczego nie ... !!! zadzwoń do nich to na wszystkie pytania dostaniesz odpowiedz http://www.puz.com.pl/
ODPOWIEDZ