[E46] 320d jak szybko grzeje się silnik?
[E46] 320d jak szybko grzeje się silnik?
Witam! Mam pytanie dla posiadaczy dwulitrowych diesli. Jak długo przy niskich temperaturach ok 0 stopni grzeją się wam silniki? Bo nie wiem czy czasami nie mam uszk. termostatu...
Ostatnio zmieniony 2009-12-13, 09:39 przez pazura, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie akurat też dosyć długo się grzeje... ;/ W poniedziałek jeszcze mam zamiar zmienić olej. filtry, płyn w chłodnicy itp, potem dokładnie poodpowietrzać i zobaczymy jak długo będzie się zagrzewał...
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
Za szybko może jedziesz ( koło 400km/h )
Zrób jak w star`ach karton na chłodnice ja w zeszłym roku tak jeździłem bo straszne mrozy były w nocy
Zrób jak w star`ach karton na chłodnice ja w zeszłym roku tak jeździłem bo straszne mrozy były w nocy
[URL=http://www.fotosik.pl]
Może termostat padł. To niemożliwe żeby u tak wielu użytkowników się to działo, mi zawsze się silnik grzał szybko mimo że go na początku zawsze na niskich obrotach trzymam,nie mam pojęcia co może być, z kartonu to bym i tka nie włożył przed chłodnicę bo nie mam już tam nigdzie miejsca, przy 6 garach ciężko tam rękę włożyć.
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
u mnie w 3.0 w dieslu
na wolnych ponizej 0 grzeje samochod z 10min - se chodzi ...
potem jade i okolo 5km i grzeje ladnie juz ciepelko.
normalnie to ok 10km i jest w pionie, rzecz jasna nie palowac silnika tyko do 2 tys obr w pierwszych minutach czyli do 3 biegu tak az wskazowka sie dzwignie powyzej niebieskeigo a potem juz to ok
na wolnych ponizej 0 grzeje samochod z 10min - se chodzi ...
potem jade i okolo 5km i grzeje ladnie juz ciepelko.
normalnie to ok 10km i jest w pionie, rzecz jasna nie palowac silnika tyko do 2 tys obr w pierwszych minutach czyli do 3 biegu tak az wskazowka sie dzwignie powyzej niebieskeigo a potem juz to ok
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
na 99% jest uszkodzony termostat przy chłodniczce recyrkulacji spalin, zdemontowałem go i przy niskiej jak i przy bardzo wysokiej temperaturze poporstu przepuszcza. Termostat główny "tak na oko" wydaje się być dobry ponieważ, węze za i przed termostatem mają wyraźnie inne temperatury (zimny, drugi cieply). Zamowiłem już tę część i po montażu około środy odpisze co i jak pozdrawiam!
Witam Po wymianie termostatu EGR, wszystko w najlepszym porządku! Silniczek szybciutko się grzeje (wspomagane przez piecyk WEBASTO), więc jeśli ktoś będzie miał podobny problem, radzę pierw zobaczyc ten termostat ok 15 minut roboty zeby zdiagnozować usterkę tego elementu. Pozdrawiam i zyczę bezawaryjności
Witam Po wymianie termostatu EGR, wszystko w najlepszym porządku! Silniczek szybciutko się grzeje (wspomagane przez piecyk WEBASTO), więc jeśli ktoś będzie miał podobny problem, radzę pierw zobaczyc ten termostat ok 15 minut roboty zeby zdiagnozować usterkę tego elementu. Pozdrawiam i zyczę bezawaryjności
http://www.allegro.pl/item939456370_ter ... 8_e65.html
To jest ta część?
To jest ta część?