[E36] Strzaly w wydechu

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
whucrew
Maniak forumowy

[E36] Strzaly w wydechu

Post autor: whucrew »

Witam wszystkich. Pojawil mi sie taki problem.Jak w niedziele zrobil sie mroz moje auto podczas jazdy czasami(raczej zadko)zaczelo strzelac( eksplozje, wybuch)... Odglos pochodzi z wydech i raz jest on na wyskosci kolektora wydechowego a raz gdzies dalej po "drodze''. Ogolnie wydaje mi sie ze strzela naprzemiennie na calej dlugosi wydechu. Dodam ze dzieje sie tak lpg.. Co to moze byc??
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
pr0sty
Zaawansowany forumowicz

Post autor: pr0sty »

najprawdopodobniej przebicie na przewodach i niesprawne świece.
whucrew
Maniak forumowy

Dodam ze swiece byly wymienione w tym roku i ze czasem auto mi lekko przerwalo(przewody?). Jesli to przewody to jak to powazne? Moge tak pojezdzic do stycznia(chwilowy brak kasy)?
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

no lepiej to zrób, bo Ci rozpierniczyc może dolot, tak na pewniaka to:
1) świece - tylko nie brisk...
2) jak kolega wspomniał przewody wysokiego napięcia
3) kąt zapłonu - sprawdzić
4) filtr powietrza - wymienić
5) sprawdzic ewentualne nieszczelności układu dolotowego, odcinek między mikserem a dolotem..
6) cewka zapłonowa?
7) filtr gazu - wymienić
8) skład mieszanki

te rzeczy mogą wpływać na opisane objawy ;p dopóki nie sprawdzisz to można sobie wymieniać i wydłużać powyższą listę
Awatar użytkownika
DEXTER
Małopiszący

Post autor: DEXTER »

walniety przeplywomierz, jezeli nie miales pierscienia przeciw wystrzłowego to najprawdopodobniej rozwaliło Ci przepustnice w przepływomierzu, djmario tak miał w e36 z gazem, ja bym stawiał na to :bmw: :bmw:
Gdyby Bóg był fanem przedniego nap?du chodziliby?my na r?kach :)
whucrew
Maniak forumowy

okpanowie. sprawdze wszysko po kolei. Ciekawa rzecz ale przestal.. ale wymiany i tak zrobie
ODPOWIEDZ