[E46] Multimedialne e46 by M@rio
- mario.ch79
- Zaawansowany forumowicz
- mario.ch79
- mario.ch79
- mario.ch79
Mała aktualizacja
Bagażnik aktualnie wygląda tak jak na zdjęciach a to dlatego ze poprzednio nie była praktyczna i została „odwrócona”.
Teraz bez problemu można wyciągnąć kolo zapasowe , i wsadzić kratę piwa lub torebkę. Oczywiście wszystko będzie ładnie wykończone pod kolor
Trosze się pozmieniało tak z najważniejszych zmian to komputer powędrował do przodu.
Denerwowała mnie ta szpara miedzy panelem klimatyzacji a schowkiem wiec zakupiłem na allegro schowek wraz z panelem klimatyzacji panel DSC itp. Za jedyne 100 zł
Teraz wszystko pasuje idealnie , oczywiście popielniczka została przerobiona pod panel z radia.
Komputer powędrował do przodu a dokładnie do ramki mocowania radia i klimatyzacji :
Wszystko weszło idealnie:
i efekt prawie końcowy :rotfl:
Car PC i Car Audio ukonczone , trzeba tylko obic bagaznik.
Małe podsumowanie:
Radio: Pioneer DEH - P7900UB
Przód: JBL P6550c
Wzmak: Orion Cobalt CO600.4 * Orion Cobalt CO500.1
System: Windows XP Professional
Płyta Głowna: Intel D945GCLF
Procesor: Atom 1,6 GHz
Dysk twardy: 2,5” Toshiba 320 GB
Pamięć: 2GB DDR2
Bagażnik aktualnie wygląda tak jak na zdjęciach a to dlatego ze poprzednio nie była praktyczna i została „odwrócona”.
Teraz bez problemu można wyciągnąć kolo zapasowe , i wsadzić kratę piwa lub torebkę. Oczywiście wszystko będzie ładnie wykończone pod kolor
Trosze się pozmieniało tak z najważniejszych zmian to komputer powędrował do przodu.
Denerwowała mnie ta szpara miedzy panelem klimatyzacji a schowkiem wiec zakupiłem na allegro schowek wraz z panelem klimatyzacji panel DSC itp. Za jedyne 100 zł
Teraz wszystko pasuje idealnie , oczywiście popielniczka została przerobiona pod panel z radia.
Komputer powędrował do przodu a dokładnie do ramki mocowania radia i klimatyzacji :
Wszystko weszło idealnie:
i efekt prawie końcowy :rotfl:
Car PC i Car Audio ukonczone , trzeba tylko obic bagaznik.
Małe podsumowanie:
Radio: Pioneer DEH - P7900UB
Przód: JBL P6550c
Wzmak: Orion Cobalt CO600.4 * Orion Cobalt CO500.1
System: Windows XP Professional
Płyta Głowna: Intel D945GCLF
Procesor: Atom 1,6 GHz
Dysk twardy: 2,5” Toshiba 320 GB
Pamięć: 2GB DDR2
Ostatnio zmieniony 2009-12-25, 15:23 przez mario.ch79, łącznie zmieniany 2 razy.
- mario.ch79
Jak byś chciał zamontować PC w e36 to masz jeszcze łatwiejsze możliwości bo jest bardzo prosto ramkę zrobić...... ogolnie to zapraszam na forum duzo ciekawych rzeczy sie dowiesz i nie tylkotomash pisze:Przeglądałem trochę wasze forum ponieważ też powoli zmierzam do instalacji kompa w aucie.
Dobra robota
A tak w miedzy czasie .......
... już wkrótce rusza kolejna multimedialna instalacja e46 by edeck i oczywiście małe przygotowania do instalacji :
1. Ramka montażowa radia i klimatyzacji:
2. Uszkodzone radio kasetowe kupiłem na allegro za pare złotych a panel klimatyzacji miałem z poprzedniego schowku który i tak nie działał wiec wygląda to tak gdy wszystkie bebechy się wyciągnie i zostaną same panele
3. Wszystko wkładamy w ramkę :
4. Nakładamy na to żywice z włóknem szklanym – bardzo fajnie się nakłada , niema jakiegoś większego problemu , po nałożeniu i utwardzeniu wycinamy otwór na nasz monitor dotykowy :
5. Mała przymiarka do komputera :
6. Jak ramka wygląda w aucie :
Pozostało mi jeszcze wykończyć ramkę czyli zrobić jeszcze jedna obudowę ramki (dziurę na monitor) i później wykończyć ja szpachla wykończeniową. Ale to zrobię jak będę miał już monitor 7” no i pozostaje mi jeszcze zakup podzespołów .....
Oczywiście nie zabrakło przerobienia schowka pod panel z radia, jak widać po zaokrąglonych rogach jest to wersja pod klimatronik
Więcej zdjęć wkrótce ....
Tomek co z tym twoim schowkiem ?