[E46] Montaz ringów

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Niby tak, ale ja dokładnie każdy ring kleiłem klejem do plastiku, żeby nie wyglądało to jak dziadostwo z giełdy tylko efektownie. Lampy bez problemu ułożyłem tak jak były to zaznaczyłem sobie pozycję i ułożenie śrub, weszło tam gdzie było. Jedynie zostało mi uszczelnić wyjście kabli ringów przez otwór po postojówkach.
CICHY
Zaawansowany forumowicz

Post autor: CICHY »

no efekt fajny,
jak miałbyś czas to wrzuć fotki ale z włączonymi światłami mijania, bo widzę, że też nie masz soczewy, a zastanawiam się nad kupnem ringów i chciałbym zobaczyć jak one świecą.
...z pasji do samochodów, z miłości do BMW...

Obrazek
Paffcio

Post autor: Paffcio »

_Marcin_ pisze:a po jakiego grzyba Ty wyciągałeś całą lampę???
Po takim zabiegu trzeba ją dokładnie wyregulować :/ :/ :/
Wystarczyło odpiąć klosz :lol:
nie odepnie sie klosza w E46 od dolu bez wyciagania, chyba ze wyrywajac zaczepy ;) trzeba wyjac cale lampe, zdjac klosz i ladnie pozniej zlozyc, wiem jak u mnie bylo :bmw:
Artur330d

Ty i tak masz w twojej lampę razem z kierunkiem nie ? Robota z wyciąganiem lampy nie jest trudna. Efekt tez jest fajny :D. A jak zabezpieczyć otwór po postojówkach ?
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: El Diablo »

Paffcio pisze:nie odepnie sie klosza w E46 od dolu bez wyciagania
cztery razy odpinałem klosz bez wyciągania... i nigdy nie urwałem zaczepu..... oczywiście jest przy tym troche nerwówki ale spokojnie da się to zrobić
Awatar użytkownika
DREE
Zaawansowany forumowicz

Post autor: DREE »

Artur330d pisze:A jak zabezpieczyć otwór po postojówkach ?
Artur u siebie zostawiłem postoje na swoim miejscu....nie ruszałem ich...
Paffcio

Post autor: Paffcio »

Artur330d pisze:Ty i tak masz w twojej lampę razem z kierunkiem nie ? Robota z wyciąganiem lampy nie jest trudna. Efekt tez jest fajny :D . A jak zabezpieczyć otwór po postojówkach ?
nie, osobno :bmw:
El Diablo pisze:cztery razy odpinałem klosz bez wyciągania... i nigdy nie urwałem zaczepu..... oczywiście jest przy tym troche nerwówki ale spokojnie da się to zrobić
ja mam zaladowane miejsce ze bez wyjecia nie da rady :mrgreen:
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

Artur330d pisze:Niby tak, ale ja dokładnie każdy ring kleiłem klejem do plastiku, żeby nie wyglądało to jak dziadostwo z giełdy tylko efektownie.
Po jakiego grzyba kleiłes ringi klejem ? przeciesz w zestawie sa odpowiednie spinki/zaczepy i na nich sie to montuje no mozna delikatnie U GÓRY tasma dwustronna (taka na gabce ) skleic zeby było pewniej ale nie na ringu !!!
Pojezdzisz chwile i zobaczysz co sie z tym stanie zniszczysz sobie cały ten klosz do ktorego jest przyklejony ring.
Klosz oraz ring uzyskuja swoja temperature ( juz nie mowie w lato) to cały ten klej z plastiku rozkleji sie spadajac niszczac sie te szkło , ile razy poprawialismy ludzia jak nie umiejetnie poklejiki klejem do plastiku ( na goraco) albo jakas kropelka
Paffcio pisze:nie odepnie sie klosza w E46 od dolu bez wyciagania, chyba ze wyrywajac zaczepy trzeba wyjac cale lampe, zdjac klosz i ladnie pozniej zlozyc, wiem jak u mnie bylo
niewiem jak wyglada lampa po lifcie w e46 ale bez liftu idzie spokojnie wyciagnac klosz bez wyciagania lampy
Artur330d

Pożyjemy zobaczymy :D.
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: El Diablo »

aaddriaannn pisze:ale bez liftu idzie spokojnie wyciagnac klosz bez wyciagania lampy
ja oczywiście miałem na myśli lampy przed liftem...
Awatar użytkownika
Adamos
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Adamos »

a jak bedzie to wyglądało w e46 coupe przed liftem na soczewce? Ja też zamierzam zabudować ringi w lampach i zastanawiałem sie jak bedzie wyglądała robota z tym.I chciałbym się polecić jakie i gdzie najlepiej kupić ringi?
DAS IS DAS ...B M W
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

Adaśko pisze:a jak bedzie to wyglądało w e46 coupe przed liftem na soczewce? Ja też zamierzam zabudować ringi w lampach i zastanawiałem sie jak bedzie wyglądała robota z tym.I chciałbym się polecić jakie i gdzie najlepiej kupić ringi?
Normalnie spokojnie załozysz tylko u kupujacego zgłosc ze potrzebujesz 1 mniejszy na soczewke (bo masz xenon) bo ten normalny jest wiekszy . Wtedy masz 2 inne ringi i pasuje idealnie. Tak jak wczesniej powiedzialem zamontuj je na spinkach ktore sa w zestawie.

A kupuj tylko ringi CCFL :bmw: :bmw:
cziter

Post autor: cziter »

aaddriaannn pisze:
Adaśko pisze:a jak bedzie to wyglądało w e46 coupe przed liftem na soczewce? Ja też zamierzam zabudować ringi w lampach i zastanawiałem sie jak bedzie wyglądała robota z tym.I chciałbym się polecić jakie i gdzie najlepiej kupić ringi?
Normalnie spokojnie załozysz tylko u kupujacego zgłosc ze potrzebujesz 1 mniejszy na soczewke (bo masz xenon) bo ten normalny jest wiekszy . Wtedy masz 2 inne ringi i pasuje idealnie. Tak jak wczesniej powiedzialem zamontuj je na spinkach ktore sa w zestawie.

A kupuj tylko ringi CCFL :bmw: :bmw:
Heyka:)
Panowie w niektórych lampach nie da sie zastosowac spinek do ccfl-ów,

przerobiłem to u kumpla w coupecie po lifcie.

tam sa kierunki wraz ze światłami. Fajnie można do obudowy lampy wszystko schowac.
Założyliśmy mu Hid-y do soczewek plus do tego ccfl-e

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

u mnie było znacznie prościej, chociaż spryskiwacze reflektorów doprowadziły mnie do nerwicy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ