[E36] dmuchawa nagrzewnicy - ktoredy sie dostac?
[E36] dmuchawa nagrzewnicy - ktoredy sie dostac?
moja dmuchawa chyba sie konczy albo koncza sie jej szczotki. Musze sie dostac do silnika wentylatora i stad pytanie. Ktoredy mam tam dojsc i co rozbierac. Podobno w ksiazce "Sam naprawiam" sa do tego ilustracje ale ja takiej nie posiadam. Jesli ktos wie jak sie do tego zabrac to prosze o jakies info. Bo nie chcialbym rozebrac pol auta zeby sie okazalo ze wcale nie musialem.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
tak od strony komory silnika masz silnik dmuchawy... dokładnie pod podszybiem
a co do książki to
http://www.megaupload.com/?d=6WWL1HD5
strona 247 sie zaczyna opis wentylacji i klimatyzacji i jest tam co nieco opisane o wentylatorze (silniku) dmuchawy
a co do książki to
http://www.megaupload.com/?d=6WWL1HD5
strona 247 sie zaczyna opis wentylacji i klimatyzacji i jest tam co nieco opisane o wentylatorze (silniku) dmuchawy
Niop odkręcasz ramiona wycieraczek, zdejmujesz uszczelki, plastikową pokrywę i już widać dmuchawę, obojętnie czy z klimą czy bez dmuchawa jest w tym samym miejscu.. Trzeba mieć zgrabne łapki i trochę zdolności manualnych żeby odkręcić i wyjąć dmuchawę bez pogubienia śrubekfranz3xxi pisze:dokładnie pod podszybiem
- El Diablo
- Maniak forumowy
- Kontakt:
zdejmujesz uszczelki, wywalasz filtr pyłkowy, nie wiem jak u Ciebie, bo u mnie obyło się bez wykręcania wycieraczek,... za tym wszystkim pokazuje się wybrzuszona plastikowa obudowa silnika, jest głęboko, przy wyciąganiu potrzebne jest zdjęcie plastikowej odobnej maskownicy silnika, bez przedłużek się nie obędzie... (wrazie jakbyś pogubił zaczepy to chyba je mam)
wyjalem metoda niszczenia wiatraczka. Innego sposobu nie bylo tym bardziej ze silnik na zlom bo wirnik latal na wszystkie strony. Nie mam pojecia jak wlozyc nowy wentylator(jeszcze nie kupiony). Nie ma tam tyle miejsca. Chyba trzeba bedzie wykrecac caly mechanizm wycieraczek bo troche przeszkadzaja. Przeszkadza listwa do ktorej przychodzi paliwo. Jest bardzo kiepsko Macie moze jakies nowe propozycje?
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
W coupe z klimą trzeba wykręcić blachę osłaniającą wentylator od strony komory silnika (3 wkręty z łbem sześciokątnym 7mm) i prawdopodobnie mechanizm wycieraczek, mam wentylator w razie czego, dzwoń po 15tejKrzys pisze:wyjalem metoda niszczenia wiatraczka. Innego sposobu nie bylo tym bardziej ze silnik na zlom bo wirnik latal na wszystkie strony. Nie mam pojecia jak wlozyc nowy wentylator(jeszcze nie kupiony). Nie ma tam tyle miejsca. Chyba trzeba bedzie wykrecac caly mechanizm wycieraczek bo troche przeszkadzaja. Przeszkadza listwa do ktorej przychodzi paliwo. Jest bardzo kiepsko Macie moze jakies nowe propozycje?