[Exx] Temat rozpórki
[Exx] Temat rozpórki
Chcę poruszyć temat rozpórki w pojazdach, nie tylko w BMW ale i w innych autach. Czy zastosowanie rozpórki w ogóle skutkuje poprawą właściwości jezdnych pojazdu ? Wyraźcie swoje opinie.
Tak jak pisał Miras stal, a nie alu
Ja mam TaTechniks aluminiową oczywiście, jest OK
i mogę ją polecić z czystym sumieniem...
Więc Tobie Artur też taką polecam.
Auto obniżysz tylko o ok. 4cm, nieco je utwardzisz, więc w zupełności Ci wystarczy coś takiego.
Jeśli nie będziesz mieć rozpórki to też nic się nie stanie
i jest to obojętne czy zrobisz to w powietrzu czy na ziemi.
Ja mam TaTechniks aluminiową oczywiście, jest OK
i mogę ją polecić z czystym sumieniem...
Więc Tobie Artur też taką polecam.
Auto obniżysz tylko o ok. 4cm, nieco je utwardzisz, więc w zupełności Ci wystarczy coś takiego.
Jeśli nie będziesz mieć rozpórki to też nic się nie stanie
Niezbyt ważne. Masz ją przykręcić do kielichów, tak aby się nie ruszały na bokiArtur330d pisze:Montaż rozpórki na podnośniku czy na ziemi ? Bo to ważne.
i jest to obojętne czy zrobisz to w powietrzu czy na ziemi.
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy aby na pewno? Bo szukałem na różnych forach nie tylko BMW i tam własnie glosy sa podzielone i panuje przekonanie, że samochód trzeba podnieść tą stroną gdzie zakładamy rozpórkę, założyć ją i potem ustawić zbieżność bo często się zmienia.Marcin pisze:jest to obojętne czy zrobisz to w powietrzu czy na ziemi
Na pewno.Artur330d pisze:Czy aby na pewno?
Auto sobie spokojnie stoi na glegie,
przykręcasz rozpórkę na jeden i drugi kielich.
W jaki sposób może to zmienić zbieżność?
Auto stoi jak stało, ma tylko "unieruchomione" kielichy.
Czyli najpierw lewą, a później prawą???Artur330d pisze:samochód trzeba podnieść tą stroną gdzie zakładamy rozpórkę,
nie kumam.
czy chodzi o to żeby podnieść przód, jeśli akurat zakładamy ją na przód???
Artur, można podnosić, opuszczać, ustawiać, ale po co?
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Artur330d, ja mam stalowa i napewno jest lepsza niz alu. W rozporce chodzi o to zeby mocno trzymala kielichy, a wiadomo ze alu jest mniej trwale. Moge ci zalatwic za 140zl stalowa czarna. Zobacz do mojego tematu i zobaczysz jak ona wyglada. Teraz mniej trzeszczy w srodku i troche inaczej sie jedzie w zakrecie. Karoseria jest stabilniejsza
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE