[E36] nowe CA do mojej coupe

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
masiVe

[E36] nowe CA do mojej coupe

Post autor: masiVe »

Witam, komponuje powoli nowy sprzecik audio do mojej e36 coupe`i, jako jednostke sterujaca użyłem radyjka SONY Xplode CDX-GT33U, w miejsce seryjnych 13`tek tuż przy nogach założyłem 3 drożne 13 cm`owe głośniczki SONY Xplode XS-F 1336 o mocy 160W, z tyłu w półce w miejsce seryjnych poczciwych starych 10 cm`owych nokii zamontowałem też z tej samej serii 10 cm`owe ale już 2 drożne SONY Xplode XS-F1026SE o mocy 130W, z seryjnych zostały juz tylko tweetery w drzwiach, tych narazie szukam żeby wszystko spasować pod serie Xplode.
wszystkie głośniki puściłem seryjnymi kablami ale mam problem nie wiem czy jest to wina radia czy może głośników coprawda grają czysto (może poza tyłem gdzie przy wiekszej głośności sonacze troche charcza) ale troche moim zdaniem za cicho.. mam wzmacniacz blaupunkt GTA 260 jest to wzmacniacz 400 watowy, i zastanawiam sie czy efekt dzwięku a przedewszystkim głośność dzwięku poprawi sie jeżeli z kostki iso głośniki podłącze pod ten wzmacniacz i dopiero do radyjka. chciałem podłączyc jednoczesnie pod wzmacniacz i głośniki i skrzynke basową ale nie wiem czy wtedy wzmacniacz bedzie dawał rade. prosiłbym wszystkich kumatych w temacie o pomoc czy warto podpinac te głośniczki do wzmacniacza i jezeli tak to czy ma sens podłączenie skrzynki bassowej pod ten sam wzmacniacz?

z góry dzięki pozdrawiam masiVe
Ostatnio zmieniony 2010-02-22, 11:27 przez masiVe, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

Sony to robi teraz dobre telewizory a nie CarAudio ;) Jesli chcesz zeby bylo lepiej to podlacz pod to wzmacniacz 4 kanalowy. Pamietaj że pod 1 kanal podpina sie 1 glosnik. Absloutnie nie podpinaj nic podwojnie bo mozesz spalic wzmacniacz i glosniki. Oczywiscie kupujesz czincze i podpinasz je pod wzmacniacz, choc nie wiem czy twoje radio obsuluguje 4 kanaly + 2 kanaly na suba (w co watpie). Charcza glosniki bo masz za slabe radio. 4x45 to nie jest moc ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Podepnij tylko przód pod wzmaka i skrzynię.
Tył zostaw tak jak jest, jeśli oczywiście masz wzmacniacz 4 kanałowy

Najprościej.

(nie chce mi się teraz szukać sprzętu w/g Twojego opisu) 400W??? :/ :/ :/
to są tylko cyferki, a w rzeczywistości może być zupełnie co innego.

Wpadnij kiedyś na jakiś spot to pogadamy ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ODPOWIEDZ