[E36] Wska¼nik temperatury

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Awatar użytkownika
PrzemaS
Zaawansowany forumowicz

[E36] Wskaźnik temperatury

Post autor: PrzemaS »

Wczoraj podczas po wyjęciu zegarów nagle przestał mi działać wskaźnik temp silnika. Wskazówka leży martwa poza niebieskim polem. Podczas testu zegarów wychyla się normalnie jak wszystkie pozostałe. Sprawdzałem kostki, wydają się być OK. Wszystko inne działa tylko nie ta temp silnika. Co to jeszcze może być? Aha dodam na marginesie, że podłączałem pełnego OBC, ale po tym działało OKI. Tylko jak wczoraj odpiąłem zegary, to tak się stało. Czujnik może paść od tak sobie po odłączeniu akumulatora i podłączeniu go ponownie? Z tego co się orientuję to są 2 czujniki w głowicy. Ale w wersjach z klimatronikiem jest czujnik w chłodnicy. Byłem dziś z tym u elektryka i nie mógł nigdzie znaleźć żadnego z czujników i nie wiedział nawet jak się do tego zabrać. A ten w chłodnicy to mówił że to od wentylatora klimy jest.
Jeśli macie jakieś pomysły proszę o pomoc
Silnik M52, 2 strefowy klimatronik....
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

powiem Ci ze nie wiem gdzie dokladnie jest, ale powinien być w bloku silnika i po wypięciu wtyczki i zwarciu do masy, wskaznik powinien się wychylić na maX temp. Szukaj :)gdzie jest to moze ktoś Ci pomoze kto ma e36 wtedy tylko zewrzyj do masy i zobaczysz czy masz przejscie do zegarów. PS. nie jestem tego pewny :P ale w starszych modelach aut ten trick działa (np VW fiat i kilka innyc), staram się tylko pomóc, pozdr
ODPOWIEDZ