Jeszcze nie, ale byłem u mojego mechanika pogadać o tej kompresji i wykluczył on taki problem wymieniając kilka objawów spadku kompresji które u mnie nie występują.łukasz735 pisze:Robiłeś już pomiary kompresji silnika?
[E34] E34 Silver Diesel Project
- Ksawer
- Maniak forumowy
LuQ pisze:Jeszcze nie, ale byłem u mojego mechanika pogadać o tej kompresji i wykluczył on taki problem wymieniając kilka objawów spadku kompresji które u mnie nie występują.łukasz735 pisze:Robiłeś już pomiary kompresji silnika?
Proponowałbym w takim razie zmienić mechanika.Jeśli by wierzyć wykresowi z hamowni to jest na pewno coś nie tak...Choć dla mnie to oni to biorą wykres z kosmosu
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
No jest meeega teraz, super ogarnięte pod maską - bardzo mi się podoba
Było warto poświęcić ten czas
Było warto poświęcić ten czas
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734
- LuQ
- Kontakt:
Z uwagi na to że mój stary Magnat poszedł z dymem, zacząłem się rozglądać za czymś nowym i koniecznie skrzynią
Tak oto, po kilku dniach poszukiwań jest!
Trochę kontrowersyjny wybór, bo dla jednych znośny dla innych beznadziejny JBL GT5 2402BR czyli 550W mocy w moim bagażniku
Skrzynkę kupiłem za 55% ceny nówki i z początku byłem troszkę zawiedziony tym sprzętem, bo nie słyszałem tych 550W. Z uwagi na to że jestem dociekliwy, nie dałem za wygraną
Oryginalnie skrzynka nie była wyposażona w wygłuszenie więc nie wiele myśląc wziąłem gąbki 2cm i 3cm i zrobiłem porządne wygłuszenie, dodatkowo pozmieniałem ustawienia częstotliwości i podbicia basu na wzmacniaczu i voila!
W tej chwili dopiero czuć tą moc na której mi zależało
W dalekiej przyszłości mam zamiar trochę zmodyfikować całą skrzynie i zamiast 1 wspólnej komory zrobić 2 osobne co z pewnością w znaczący sposób poprawi jakość dźwięku, ale to dalekiej przyszłości, bo na tą chwile nie ogarniam tematu litrażu i dostrajania skrzyni pod konkretny głośnik ;P
Na tą chwilę jest dobrze
Tak oto, po kilku dniach poszukiwań jest!
Trochę kontrowersyjny wybór, bo dla jednych znośny dla innych beznadziejny JBL GT5 2402BR czyli 550W mocy w moim bagażniku
Skrzynkę kupiłem za 55% ceny nówki i z początku byłem troszkę zawiedziony tym sprzętem, bo nie słyszałem tych 550W. Z uwagi na to że jestem dociekliwy, nie dałem za wygraną
Oryginalnie skrzynka nie była wyposażona w wygłuszenie więc nie wiele myśląc wziąłem gąbki 2cm i 3cm i zrobiłem porządne wygłuszenie, dodatkowo pozmieniałem ustawienia częstotliwości i podbicia basu na wzmacniaczu i voila!
W tej chwili dopiero czuć tą moc na której mi zależało
W dalekiej przyszłości mam zamiar trochę zmodyfikować całą skrzynie i zamiast 1 wspólnej komory zrobić 2 osobne co z pewnością w znaczący sposób poprawi jakość dźwięku, ale to dalekiej przyszłości, bo na tą chwile nie ogarniam tematu litrażu i dostrajania skrzyni pod konkretny głośnik ;P
Na tą chwilę jest dobrze
Ostatnio zmieniony 2012-11-11, 23:51 przez LuQ, łącznie zmieniany 1 raz.
- LuQ
- Kontakt:
no nie wiem czy się to wypierze... nie tyle plamy co odbarwienia, są one odkąd pamiętam...
Co myślicie o przemalowaniu tej wykładziny bagażnika na czarno? czarny akryl w sprayu jako rozwiązanie tymczasowe, bo w dalekich planach mam i tak zamiar zrobić całą zabudowę pod audio w bagażniku, nowe komory na suby, itd.
Co myślicie o przemalowaniu tej wykładziny bagażnika na czarno? czarny akryl w sprayu jako rozwiązanie tymczasowe, bo w dalekich planach mam i tak zamiar zrobić całą zabudowę pod audio w bagażniku, nowe komory na suby, itd.
- LuQ
- Kontakt:
Bardzo sobie wziąłem do serca uwagę PINA na temat fatalnie wyglądającego poszycia bagażnika, tak więc nie wiele myśląc trochę "odświeżyłem" mój stary, szary bagażnik i oto efekt ;D
Ostatnio zmieniony 2013-08-30, 17:52 przez LuQ, łącznie zmieniany 1 raz.