Problem z uszczelka pod glowica:/ e36 328i
Problem z uszczelka pod glowica:/ e36 328i
Mam takie pytanko jakie sa objawy padnietej uszczelki pod głowica i nie chodzi mi tu o wyciek oleju, tylko jak to wplywa na prace silnika...
Płyn z chłodnicy przedostaje się do silnika na bagnecie pojawiają się kropelki wody i zaczyna go przepalać z czego biały dym, lub na odwrót olej przedostaje się do płynu chłodniczego zbiera się osad w zbiorniku autko coraz ciężej zapala jak wydmucha uszczelkę całkowicie nie zapali lub zapali i będzie szarpał brak mocy. Ja osobiście miałem przypadek z uszczelka że temperatura się nie podnosiła wcale auto nie chciało się zagrzać wręcz przeciwnie co napisał Sebek, więc jak widać różne są objawy ..
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
Dodam: Jak kompresja idzie do ukladu chlodzeniato puchnące weze chlodnicy, olej unoszacy sie w zbiorniku wyrównawczym, jesli woda idzie do silnika to podwojony stan oleju na bagnecie, tzw maslo na kurku wlewu oleju/bagnecie (nie mylic z niedogrzaniem) , przybywa oleju, zmienia sie jego kolor(drastycznie).. objawów jest wiele i czasem trudno stwierdzic czy to uszczelka czy moze cos innego..
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..