blackfly

Z kim nie handlujemy
Dante182
Zaawansowany forumowicz

blackfly

Post autor: Dante182 »

Przestrzegam kazdego kto chce kupic od tego użytkownika. Po opisaniu swojego problemu z dociskiem, zaproponowal mi swoj zestaw, ktory wyciagnal z compacta 2.0d 115km. Mialem watpliwosci czy taki zestaw bedzie pasowal do 2.0d 150km. Z racji tego ze nie mialem czasu na sprawdzenie ori numerów a auto bylo na podnosniku zdecydowalem sie na drugi dzien przyjechac po zestaw. Kilka razy pytalem czy bedzie to pasowac do mojego silnika. Oczywiscie wszystko mialo pieknie pasować. Stan mial byc dobry. Po przyjezdzie widzialem juz calkiem inna budowe, ale skoro juz przyjechalem to wziałem. Zestaw oczywiscie nie pasowal.
Moj błąd, że nie sprawdziłem numerow na realoem i że wziałem ten zestaw jak widziałem różnice. Miałem nadzieje ze osoba ktora naprawia BMW i jakos zbytnio sie z tym nie kryje na forum wie o czym mowi i co sprzedaje... Tarcza sprzeglowa to praktycznie listek, docisk tez byl słaby.
Zestaw musialem tez na swoj koszt pozniej dostarczyc. Skoro taka osoba włozyłą dziesiatki takich zestawow i pozniej sprzedaje mi taki shit to nie wiem jaki cel miala? Wpuszczenie w maliny i szybki zarobek? Jak dla mnie krętacz.
Nie pozdrawiam ;)
Gość

Post autor: Gość »

To mu to oddaj spowrotem jak myślał że sie zna,
Kamil35
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kamil35 »

Ja to napisałem
Awatar użytkownika
Ciapek540
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Ciapek540 »

Oddaj to dziadostwo na jego koszt, niech zwraca kasę za paliwo... Uwielbiam takich Januszy :)
^^
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

To [na forum nie przeklinamy].
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Dante182
Zaawansowany forumowicz

marcin94, oddalem, ale niestety na swoj koszt. Stare dobre powiedzenie "glupszemu sie ustepuje"
Nadkladalem drogi, czekalem specjalnie 2h w Jastrzębiu zeby pozniej na drugi dzien znów bujać sie z tym zelastwem do Jastrzebia...
Wydawalo mi sie ze 50zl w ramach rekompensaty to uczciwa propozycja bo zrobilem wtedy ponad 200km! Ale dostalem odpowiedz ze nie robi mi problemu ze zwrotem wiec mam nie przeginac z jakas doplata ;)
Awatar użytkownika
Ciapek540
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Ciapek540 »

Ha, mi by musiał powiedzieć że mam nie przeginać z dopłatą. Odechciałoby się gościowi ludziom badziewie wciskać...
^^
blackfly
Zaawansowany forumowicz

Post autor: blackfly »

po prostu rozkladam rece na takich ludzi...

przyjechał odebrał osobiscie, pytałem czy skrzynia 5b wiec wieloklin musi byc taki sam. kolejna sprawa skoro auto było na podnosniku a coś wzbudziło jego wątpliwości mógł sprawidzić po numerach oem czy na pewno pasuje. Nowe czesci nie zawsze pasują bo w różnych rocznikach były różne montowane a tu w przypadku używki tym bardzeij nie musi.

zadzwonił mi ze mu nie pasuje to sprzegło wiec powiedziałem ze bez najmniejszego problemu moze zwrócic. zaczął mi ustalać godziny w jakich mam byc w domu bo przeciez on musi miec te 200zl na juz (nowe sprzeglo to 800).

nie mam zamiaru sie tu z nikim klocic ale jak widze temat ze ktos jest naciagaczem bo sprzedal cos co nie pasuje do jakiegos auta, po czym zaproponowal calkowity zwrot kosztow to po prostu chce mi sie smiac. to co jak zamawiam czesci w intercarsie i cos mi nie pasuje to mam sie z nimi klocic ze maja mi oddac kase za paliwo bo musialem do nich dwa razy jechac?

kolejna sprawa chybie jastrzebie to z 20- moze 30km do tego wracal z katowic wiec majac "po drodze" jakoś nie widze tych 200km nadrobionych.

tarcza sprzeglowa listek? to po co w ogole to kupowac? zreszta biorac pod uwage cene 1/4 wartosci tarczy powinno byc 1/4 a jakos bylo zdecydowanie wiecej.
Dante182
Zaawansowany forumowicz

blackfly, tak wracalem z Katowic ale nie jechalem do Chybia tylko do Bielska. I zrobilem trase Bielsko - Jastrzebie-Bielsko. Nie istotne!
Pytalem kilka razy czy zestaw bedzie pasowal. Robisz z tym wiec chyba znasz sie na tyle ze tarcza z 318td ma bodaj 228mm a nie 240mm. Jesli przez moje rece przeszly by dziesiatki takich zestawow to raczej nie mialbym problemu z ocenieniem stanu sprzegla i tego czy bedzie pasowac. Pisalem ze nie mialem czasu sprawdzic numerow OEM, ale czulem ze ten zestaw moze sie roznic dlatego pytalem o opinie Ciebie, osoby ktora takie naprawy wykonuje! Jesli tak wykonujesz naprawy to balbym sie zostawiac u Ciebie samochod. Jak masz watpliwosci ze cos moze nie pasowac to moglbys o tym poinformowac a nie idziesz w zaparte. ze pasuje na 100%. Wtedy zdecydowanie sklonilo by mnie to do sprawdzenia numerow. Ale jak widac "Bedziesz Pan zadowolony" Jedz i nie wracaj...
Mam zapisane rozmowy z Toba wiec moge pokazac screeny co pisales ;)
"jak bys jednak chcial zostac przy 5b to mam caly zestaw docisk, tarcze, lozysko i dwumas w idealnym stanie z mojego kompota."
STAN IDEALNY :572: To byl żart? Okladzina tarczy praktycznie na rowno z nitami...
Zaluje ze nie zrobilem zdjec tego zestawu... Takie sprzeglo jest w cenie zlomu.
Gdybys mnie nie zapewnial o tym, ze wszystko PASUJE to nie siedzialbym prawie 2h w Jastrzebiu jak kołek a potem sobie jeszcze raz robil tam wycieczke.
Szkoda ze nie miales odwagi wyjsc z domu gdy przywiozlem twoj zestaw. Mialem swoj stary w bagazniku i z mila checia pokazalbym Ci roznice w budowie i stanie jakim bylo.
Zaluje ze nie pojechalem jeszcze w ten sam dzien z powrotem z mechanikami i bratem, bo moze udalo by mi sie Ciebie zastac :)
Piet
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Piet »

Dante182, sorry ale od kiedy kupujemy używany zestaw sprzęgła ? Czy klocki, tarcze hamulcowe oleje i filtry też kupujesz używane ? Sprzęgło jest takim samym elementem jak inne podzespoły które wymienia się na nowe a nie na używane, chybą że kupisz je używane po regeneracji :)

blackfly, sorry ale jak pisze kolega Dante182 jeśli sprzedałeś sprzęgło w "idealnym" stanie a był to szrot to nie dziw się że ktoś Cię hejtuje i odradza innym kupującym Twoich towarów i usłyg tym bardziej podobno "znasz się na tym"
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Piet, nie zalezalo mi na nowym zestawie, bo mam pewne plany co do skrzyni ;)
Ale znow nie przesadzajmy z tym olejem czy filtrami.
Tak samo nie kupuj uzywanych felg bo cholera wie co z nimi kiedys bylo. Moze wystapilo juz zmeczenie materialu i pęknie w najmniej odpowiedniej chwili? Regenerowanie nie znaczy nowe i dobre... Bo czesto jest gorsze niz dobra uzywka np. turbo.
Wolisz kupic nowe tarcze firmy kogucik bo sa NOWE czy kupic np. uzywane tarcze zimmermann sport o grubosci 23,6mm gdzie nowe maja 24mm? Nie popadajmy w skrajnosci ;) Ale rozumiem Cie. Gdy kupuje sie towar od takich ludzi jak tytułowy Pan to mozna miec rozne doswiadczenia.
DaMer Garage - nazwa warsztatu. Tu nic nie jest podobno...
Piet
Zaawansowany forumowicz

Dante182, rozumiem jeśli kupimy używaną rzecz w dobrym stanie ale nie rozumiem po co kupować szrot, sorry ale to że kupiłeś szrot jesteś sam sobie winny bo powinnienieś sprawdzić stan części tym bardziej że odbierałeś ją osobiście. blackfly, nie powinnien oferować szmelcu tym bardziej pisać że jest w stanie bdb i że pasuje do modelu którego nie pasuje, tym bardziej że ma w tym doświadczenie "podobno". Dante182 jeśli nie wiedziałeś w jakim to może być stanie bo nie widziałeś wcześniej tarczy sprzęgłowej to też powinnieneś zabrać ze sobą mechanika bądz kogoś kto by ocenił w jakim jest stanie. Bo nie każdy zna się na mechanice i nie każdy jest wszechwiedzący. A tak jak blackfly, pisze że nawet w dużym sklepie typu inter cars potrafia się pomylić. Fakt faktem pomijając to że był to szrot blackfly, nie powinnien mówić że będzie pasować tylko żebyś podwiózł też stary docisk i tarcze żeby porównac obie części
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

A skąd mamy pewność , ze nie pasowala? Koleś naprawde dziwny i nieogar jakiś. Chyba zaczne praktykować tę myśl bede kupował rzeczy , które ''niepasuja'' a pożniej będę z tego czerpał profity :razz:. Jakbym miał policzyć ile razy musiałem sie wrócić do IC bo coś nie pasowało to chyba by mi paliwo na rok za free zasponsorowac musieli :razz: . Sprzęgło 70% okładziny więc spokojnie jeszcze kilka wymian oleju na tym mozna zrobić ściagnięte z 5b na gruby wieloklin, śr. ta sama wiec co mogło nie pasować ?
Nie dowiesz się bo ani zdjęć starego nie zrobił ani nr nie spisał . Szkoda słów i czasu na takich ludzi . Blackfly trzeba bylo mu zwrotów nie robić przynajmniej jakby ci dupe obrabiał wiedziałbyś czemu :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Widziały gały co brały.

PS. Sprzedam 8 litrow uzywanego oleju. Nalatane 8000km, ale spokojnie nastepne tyle zrobi.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Piet
Zaawansowany forumowicz

Mystic888, ile za ten olej ? bo ja już mam na swoim nalatane 30k i by się przydało zmienić :D
Zablokowany