Jak w temacie jak rozpoznac te uszkodzenia? od pewnego czasu jakies dziwne odglosy dochodza do mnie jak jade takie jakby plastikowe bicie przy przyspieszaniu przy predkosci 30-60km/h i tez to slychac przy skrecie w prawo, dodam ze mam bardzo zurzyte amortyzatory do wymiany ale watpie zeby one byly przyczyna skoro jak przyspieszam na prostej drodze bez dziur to tez to slysze..
dodam jeszcze ze jak slysze to bicie i dam sprzeglo to ono ustaje, po odpuszczeniu sprzegla znow jest. A koszty tych czesci co napisales Ariel sa drogie? w jakiej kwocie powinienem sie zamknac?
Wojt pisze:podpora kolo 200zl i lacznik jakos tez tak, teraz to Krzysiowi wymienialem to luknij do jego galerii - Ariel (pisze z Wojtka konta bo siedze u niego )
odkopuje temat..bylem u mechanika i on stwierdzil ze bedzie to mocowanie tylnej belki urwane i okazalo sie ze faktycznie jest urwane, ale dzis odebralem auto z naprawy tego mocowania i dalej to stuka macie jakies pomysly co to moze byc? lacznik elastyczny ok podpora walu raczej tez bo autem nie trzepie nic.
skoro o wale mowa powiedzcie mi co może być przyczyną szumu/wycia w okolicach wału przy prędkości około 70-80km/h ale jak auto jedzie na luzie lub na biegu ale bez dodawania gazu .... nie jest to głośne ale słyszalne
Jeżeli jest uszkodzona półoś występuje tzw. luz należy podczas jazdy gwałtownie dodawać i ujmować gaz jeżeli będzie szarpać autem i będzie to odczuwalne z okolic tylnej osi to już wiesz co jest przyczyną. Wycie, szum dochodzące z okolic tylnej osi może powodować tylni most, sprawdź stan oleju w tylnym moście
dzis przyspieszylem dosc szybko i nie bylo zadnego szarpania auto plynnie przyspieszylo a i szumow raczej nie ma, no ale jak jade normalnie i jestem na wysokich obrotach i puszcze gaz to wiadomo ze szarpnie troche tak samo jak dodam gazu nagle do oporu to normalne.
podpora walu na 99% tak jak pisal Ariel , ale moze to tez byc lacznikskrzyni z dyfrem mialem pododbne objawy przy przyspieszaniu z niskich predkosci w ISce , cena to chyba 120zl za male takie go...