zawias pisze:co to jest -25
to juz nawet nie chodzi o te 25mm...bo to tak jak mowi zawias - to jest nic - sam sie w ostatnim tygodniu przekonalem ze bez -40 to nie ma co zaczynac...a E39 jest wysokie....a tutaj pomimo V8 w vinie nie widze jednak Mtechnika...i zaczyna sie problem
nie zakladaj skroconych sprezyn do seryjnych amorow....i wcale nie mysle tutaj o amorach ktore wg wszystkich mitow wytrzymaja takie cos...tutaj sprawa rozbija sie juz o bezpieczenstwo...bo skrocone sprezyny przy dlugich amorach...na nierwonowsciach...skacza miedzy mocowaniem amora a dolnym trzymaniem sprezyny...
ogolnie mowiac: wysuniete tloczysko z amora jest dluzsze niz sprezyna - a lepiej zeby sprezyny siedzialy na miejscu
Peki pisze:nie będzie wysoka widziałem u chłopaków coś takiego na spocie i jest idealnie
ja teraz posadzilem auto okolo 40 mm przod i tyl...i jestem happy....tez mi sie wydawalo - ze kupie gwinta i zostawie na maxa na gorze ( -25 na starcie z gwintem wg producenta )
i juz na chwile dzisiejsza - pare dni po zamontowaniu - jestem w polowie gwintu z przodu i z tylu...bo inaczej to auto dalej nie wyglada jak trzeba
znam Twoje auto z 5er'a...i jak chcesz to tam napisze Ci to samo
co do samego MTSa....to do V8...hmm no tutaj juz moze warto jednak wydac nieco wiecej bo jednak jest to juz mocne auto ( pow. 250 koni )
nie mowiac juz o tym ze same MTS podaje: Przeznaczenie: wszystkie bez wersji 535i / 540i / M-Technik / M5 / Touring
takze do V8 nie wsadzisz ( dane dla sedana bez nivo )
chociaz to i tak wiadomo ze sprawa rozbija sie o inne mocowanie sprezyn z przodu
...tak znowu sie czepiam...