[E39] Peki ---V8
zawias pisze:co to jest -25
to juz nawet nie chodzi o te 25mm...bo to tak jak mowi zawias - to jest nic - sam sie w ostatnim tygodniu przekonalem ze bez -40 to nie ma co zaczynac...a E39 jest wysokie....a tutaj pomimo V8 w vinie nie widze jednak Mtechnika...i zaczyna sie problem
nie zakladaj skroconych sprezyn do seryjnych amorow....i wcale nie mysle tutaj o amorach ktore wg wszystkich mitow wytrzymaja takie cos...tutaj sprawa rozbija sie juz o bezpieczenstwo...bo skrocone sprezyny przy dlugich amorach...na nierwonowsciach...skacza miedzy mocowaniem amora a dolnym trzymaniem sprezyny...
ogolnie mowiac: wysuniete tloczysko z amora jest dluzsze niz sprezyna - a lepiej zeby sprezyny siedzialy na miejscu
ja teraz posadzilem auto okolo 40 mm przod i tyl...i jestem happy....tez mi sie wydawalo - ze kupie gwinta i zostawie na maxa na gorze ( -25 na starcie z gwintem wg producenta )Peki pisze:nie będzie wysoka widziałem u chłopaków coś takiego na spocie i jest idealnie
i juz na chwile dzisiejsza - pare dni po zamontowaniu - jestem w polowie gwintu z przodu i z tylu...bo inaczej to auto dalej nie wyglada jak trzeba
znam Twoje auto z 5er'a...i jak chcesz to tam napisze Ci to samo
co do samego MTSa....to do V8...hmm no tutaj juz moze warto jednak wydac nieco wiecej bo jednak jest to juz mocne auto ( pow. 250 koni )
nie mowiac juz o tym ze same MTS podaje: Przeznaczenie: wszystkie bez wersji 535i / 540i / M-Technik / M5 / Touring
takze do V8 nie wsadzisz ( dane dla sedana bez nivo )
chociaz to i tak wiadomo ze sprawa rozbija sie o inne mocowanie sprezyn z przodu
...tak znowu sie czepiam...
problemem sa amory - nie sprezyny
sprezyny reguluja wysokosc - amory to przyczepnosc
ale jedno musi byc dobrane do drugiego
zalozenie sprezyn od m techa do seryjnych amorow nie rozwiazuje problemu - dalej masz serie amora plus sprezyne sportowa - fakt ze nie jest to tak twarde jak weitech albo eibach czy cos podobnego...ale zawsze jest krotsze w skoku
seryjny amor plus sprezyna m tech...bedzie Ci to dobijalo dosc czesto bo amor bedize prowacowal w dolnym zakresie...a wiadomo ze odboje to nie amortyzatory
nie wiem co Ci doradzic...w sumie mam opcje porownania - seria amor z m techem nawet jutro u kumpla...wiec mozna zobaczyc o ile sie roznia takie amory .......jezeli amor od m techa bedzie krotszy to mozna by zrobic tak: kupic amora z m techa i zalozyc seryjna sprezyne...bedzie nieco nizej ( pod warunkiem ze polka od amora bedzie nizej niz w serii ) ale komfort zostanie.....chociaz to bardziej teoria niz praktyka
Marcin z bmw 5er ( ten od czarnej mamby ) mial swego czasu zawiesznenie m techa z drugiej reki ( amor plus sprezyna ) w cenie 999...tylko wiadomo.....brak dlugoterminowej gwarancji i zawieszenie z drugiej reki....pewnosci nie ma a to juz jakis pieniadz jak by nie bylo
jestes z chorzowa wiec jak cos to w piatek na chorzowie pogadamy bo teraz to serio nie wiem co CI mam doradzic
sprezyny reguluja wysokosc - amory to przyczepnosc
ale jedno musi byc dobrane do drugiego
zalozenie sprezyn od m techa do seryjnych amorow nie rozwiazuje problemu - dalej masz serie amora plus sprezyne sportowa - fakt ze nie jest to tak twarde jak weitech albo eibach czy cos podobnego...ale zawsze jest krotsze w skoku
seryjny amor plus sprezyna m tech...bedzie Ci to dobijalo dosc czesto bo amor bedize prowacowal w dolnym zakresie...a wiadomo ze odboje to nie amortyzatory
nie wiem co Ci doradzic...w sumie mam opcje porownania - seria amor z m techem nawet jutro u kumpla...wiec mozna zobaczyc o ile sie roznia takie amory .......jezeli amor od m techa bedzie krotszy to mozna by zrobic tak: kupic amora z m techa i zalozyc seryjna sprezyne...bedzie nieco nizej ( pod warunkiem ze polka od amora bedzie nizej niz w serii ) ale komfort zostanie.....chociaz to bardziej teoria niz praktyka
Marcin z bmw 5er ( ten od czarnej mamby ) mial swego czasu zawiesznenie m techa z drugiej reki ( amor plus sprezyna ) w cenie 999...tylko wiadomo.....brak dlugoterminowej gwarancji i zawieszenie z drugiej reki....pewnosci nie ma a to juz jakis pieniadz jak by nie bylo
jestes z chorzowa wiec jak cos to w piatek na chorzowie pogadamy bo teraz to serio nie wiem co CI mam doradzic
...tak znowu sie czepiam...