Też to już słyszałem, rozmawiałem kiedyś z kolesiem na przeglądzie i mówił że potrafi tarcze pokrzywić na trasie Katowice - Wrocław- Katowice.Kilka hamowań z 200km/h i po tarczach ale nie chciałem puszczać jakiś dziwnych plotek.Matys pisze:Audi uwielbia "wcinać" tarcze hamulcowe i klocki (często trzeba wymieniać)
[E38] BMW 740i/750i
Nie wiem jak chcesz zarejestrować 740i jako zabytek jak model V8 produkowany jest od 92r, po drugie mówimy tutaj o E38jaco2085 pisze:że tak powiem do spokojnej jazdy to tylko 740 lub 750 il benzinka eventualnie zarejestrowane jako classic
A to że lpg to morderstwo to bzdura, owszem gaziwo na zwężke w dolocie, ale nie dobra sekwencja.
Jak gaz to tylko sekwencja naj lepiej V8 niższe koszty montażu
Moim zdaniem te 300 km w 5.0 L silniku jest troszkę przereklamowane więc polecam 4.4L lub 4.0 L
jak kupiłem swoją 750 (E32) (1.5r temu) to pełna sekwencja kosztowała 9000zł
teraz zeszli trochę z ceny.
do V8 nie ma problemu zamontować gazu tak jak do V12 masakra tam nie ma na nic miejsca.
BMW nie lubi gazu mam już na to dowód w postaci 2 silniczków 1.8 (M40)
Moim zdaniem te 300 km w 5.0 L silniku jest troszkę przereklamowane więc polecam 4.4L lub 4.0 L
jak kupiłem swoją 750 (E32) (1.5r temu) to pełna sekwencja kosztowała 9000zł
teraz zeszli trochę z ceny.
do V8 nie ma problemu zamontować gazu tak jak do V12 masakra tam nie ma na nic miejsca.
BMW nie lubi gazu mam już na to dowód w postaci 2 silniczków 1.8 (M40)
Z pewnością spotkam się z krytyką ale jak dla mnie właśnie audi wiedzie prym....jednak porownujac ceny zakupu ( zadbane A8 po lifcie diabelsko stoji ) i ceny utrzymania ( rozrzad , naped quatrro , zawieszenie - z reszta robisz w motoryzacyjnym to pewno jestes na bierzaco ) , wybrał bym chyba jednak 7er Pozdro
Konczac OT i dziekujac wszytskim co odpowiedzieli z sensem stwierdzam ze to norma ze posiadacz BMW poleca BMW posiadacz Audi poleca Audi, 4 lapki to jest mega plusik jednak i jedno i drugie auto jest naprawde ladne i wygodne... wiec narazie na sucho pojezdze i poogladam pojezdze... a jak z wakacji zostanie cos to zaczniemy myslec na powaznie...
Narazie w duszy jakos BMW nie wiem czemu ale 7er jest ladne i nie jest takie okrogle jak Audik, z drugiej strony audi wyglada "nowiej" ale przeciez tu nie chodzi o nowosc tylko nie mlode rocznikowe i kultowe
ps. raczej trzeba sprzedac esioka wiec jakby ktos chcial ladne ( moim zdaniem) cabrio to zapraszam
Narazie w duszy jakos BMW nie wiem czemu ale 7er jest ladne i nie jest takie okrogle jak Audik, z drugiej strony audi wyglada "nowiej" ale przeciez tu nie chodzi o nowosc tylko nie mlode rocznikowe i kultowe
ps. raczej trzeba sprzedac esioka wiec jakby ktos chcial ladne ( moim zdaniem) cabrio to zapraszam
Classic Boy & My Classic Car BMW E32 750i V12 91's & BMW E23 733 78's:
/viewtopic.php?t=14823&start=0
/viewtopic.php?t=14823&start=0