[E36] Pytanie odnosnie przetwornicy 12v na 230 czy bezpieczn
-
- Zaawansowany forumowicz
[E36] Pytanie odnosnie przetwornicy 12v na 230 czy bezpieczn
Mam pytanie odnosnie tych przetwornic co sa do kupienia na allegro i nie tylko. Maja niby duzo zabezpieczen anty wyładowczych i termicznych ale słyszałęm ze nie jednej osobie sie autko przez to juz spaliło?? Jakie jest wasze zdanie czy teraz juz zdazyli je troche pomodyfikowac i są bardziej bezpieczne ??
ja takiej używam (150W) do podłączenia laptopa, nie przeciążam jej zbytnio stosuję zgodnie ze specyfikacją techniczną i działa ;p trzeba dobrac dobrze przetwornice do obciążenia chwilowego/ciągłego. Trzeba podłączyć dobrymi przewodami jesli mają być przenoszone duże prądy... Np nie podłączać do zapalniczki. Montowałem 6 takich sztuk w autokarach gdzie podłączane były odkurzacze wszystkie pracują 2 lata bez zarzutu.
-
- Zaawansowany forumowicz
Noo ja to chciałem podpiac po to aby konsola tylko tym była zasilana i gdzies to włozyc umocowac w stałe miejsce tylko własnie naczytałem sie o tych pożarach heh. Wiem ze to ps2 slim sa takie zasilacze samochodowe na 12v. A w gre tu wchodzi podłaczenie tej duzej konsoli.A o montaz myslałem o kablach podłaczonych z dotatkowym bezpiecznikiem bezposrednio do akumulatora.
idzi, zakładałem już taki temat.
Poszukaj i poczytaj co o nim piszą
W każdym bądź razie zrezygnowałem z zainstalowania tego cuda wu siebie w aucie.
Kupiłem niedawno przetwornicę na 110W, podłączaną do gniazda zapalniczki
i w/g mnie najbezpieczniejsze rozwiązanie.
Potrzebuję niekiedy podpiąć laptopa, naładować aparat i tyle...
600 czy 1000W nie jest raczej potrzebne bo kosiarki, ani wietrarki nie potrzebuję podłączyć
Poszukaj i poczytaj co o nim piszą
W każdym bądź razie zrezygnowałem z zainstalowania tego cuda wu siebie w aucie.
Kupiłem niedawno przetwornicę na 110W, podłączaną do gniazda zapalniczki
i w/g mnie najbezpieczniejsze rozwiązanie.
Potrzebuję niekiedy podpiąć laptopa, naładować aparat i tyle...
600 czy 1000W nie jest raczej potrzebne bo kosiarki, ani wietrarki nie potrzebuję podłączyć
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym sie podpiąć pod temat i zapytać czy wie ktoś jakie jest maksymalne dopuszczalne obciążenie ciągłe i chwilowe gniazda zapalniczki w E46 320d ?
[URL=http://www.fotosik.pl]