e36 nie chce odpalic

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Marianos
Zaawansowany forumowicz

e36 nie chce odpalic

Post autor: Marianos »

Witam mam problem z odplćniem auta e36 coupe 1.6 sprawdzalem pompe paliwa to normlanie cisnie przekaznik pompy tez jest dobry nie wiem co by mogla byc przyczyna prosze o jakas pomoc dziekuje :)
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

ale cos wiecej napisz ... kreci ale niechce odpalic ? czy wogole niekreci ... zdecydowanie wiecej szczegolow podaj, co sie dzieje albo jakie sa dzwieki mnieje wiecej przy probie odpalenia
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Marianos
Zaawansowany forumowicz

Przygoda pisze:ale cos wiecej napisz ... kreci ale niechce odpalic ? czy wogole niekreci ... zdecydowanie wiecej szczegolow podaj, co sie dzieje albo jakie sa dzwieki mnieje wiecej przy probie odpalenia

no autko kerci normlanie i za bardzo dziwnych dzwiekow nie wydaje czasmi ma tak ze na 2 3 sekundy zlapie i zaraz koniec
Kubok
Maniak forumowy

Post autor: Kubok »

Motor na pasku rozrządu? Nie przeskoczył/zerwał się pasek ??
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

moze czujnik polozenia ... trzeba podpiac pod kompa i wtedy bedzie wiadomo ... ja podobnie mialem ze krecil normalnie ale nielapal ... na poczatku zlapal na 5 sekund pozniej juz tylko krecil i nic ... wyszedl czujnik polozenia walka czy cos w tym stylu
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Marianos
Zaawansowany forumowicz

Kubok pisze:Motor na pasku rozrządu? Nie przeskoczył/zerwał się pasek ??
tylko ze auto na gazie bo zapomnailm dodac ze na gazie chodzilo normlanie odpalalo i w ogole tylko na tym paliwie nie chce odpalic

[ Dodano: 1 Październik 2010, 21:16 ]
no a slyszalem jeszcze ze niby jest jakas druga pompa gdzies pod bakiem czy cos takiego moze ktos cos o tym wie?
Kubok
Maniak forumowy

Post autor: Kubok »

Nie ma żadnej drugiej pompy w E36 :D. Jest jedna i nie pod a dokładnie w zbiorniku paliwa. Pod podłogą samochodu jest ewentualnie filtr paliwa, może się zapchał ;p a paliwo w zborniku masz :) ??

Co do czujnika położenia wału - jeśli auto pali na gazie to nie ma o czym gadać i tam nie szukaj :)

A nie masz kolego jakiegoś pseudo alarmu, który odcina dopływ paliwa do silnika i coś nawaliło ??
Marianos
Zaawansowany forumowicz

no paliwa jest z 15 litrow czy ja wiem ale alarm chodil i chodzi caly czas normlanie nic sie tam z tym nie dzialo ale sprawdze to jakos dzieki :)
ODPOWIEDZ