[E36] BMW 323i coupe by PrzemaS
- PrzemaS
- Zaawansowany forumowicz
Silnik nie był myty ani w angliku, ani u mnie. Po prostu dość długo szukałem i trafiłem naprawdę igiełkę. Dawca silnika był bardzo delikatnie eksploatowany bo jak widać na fotach nawet kolektory wydechowe ma jak nowe Co do wyjmowania samego silnika nie było tragedii, no ale się troszkę po gimnastykować musiałem, bo nie odkręcałem nic z przodu ani nawet maski nie zdejmowałem. Po prostu nie chciałem blacharki ruszać, bo jeszcze ori poskręcane. Z włożeniem nie miałem żadnego problemu. Wskoczył chętniej niż stary opuszczał budę Jeśli chodzi o osiągi to na starcie idzie lepiej niż 325 192km. Jestem mega zadowolony bo pali mniej od poprzedniego silnika, a jedzie o niebo lepiej!. Będę robił remap kompa, zmieniał kolektor i założę wydech od 325.
- PrzemaS
Nikogo przecież nie zmuszam do oglądania;) Forum jest chyba dla wszystkich prawda? I mam prawo w swoim temacie wrzucać nawet fotki auta od spoduPrzygoda pisze:a mnie foty wogole niedzialaja
Także zarówno pozytywne jak i negatywne opinie chętnie wysłucham. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie
EDIT: Sorki Przygoda źle zrozumiałem co napisałeś. Po prostu tych fotek jest tyle że nie dziwie się że się długo ładują i utrudnia to przeglądanie tematu, więc moja wina. Muszę się nauczyć czytać ze zrozumieniem. jeszcze raz sorki;)
Dzięki za dobre słowo Masz rację auto robię pod siebie i nie mam zamiaru sprzedawać, więc kasy trochę czy na SWAPA czy inne pierdoły poszło i tego nie żałuję, ani żadnej godziny spędzonej przy samochodzie.Marcin pisze:Koleś doinwestował auto, włożył w nie dużo pracy i podejrzewam, że kasy też
Odwalił kawał dobrej roboty, zaufaj mi
Co do modyfikacji to fakt wolę zająć się mechaniką, i doprowadzaniem auta do stanu idealnego, niż np debatować czy mam sobie kupić takie czy inne felgi, czy też założyć gwinta czy nie
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2010-12-06, 23:08 przez PrzemaS, łącznie zmieniany 1 raz.
No ale jak mu foty nie działają to nie ma nawet jak tych fot obejrzeć, nie rozumiem Twojego oburzeniaPrzemaS pisze:Nikogo przecież nie zmuszam do oglądania;) Forum jest chyba dla wszystkich prawda? I mam prawo w swoim temacie wrzucać nawet fotki auta od spodu
Gratuluję wytrwałości. Kawał dobrej roboty
Ostatnio zmieniony 2010-12-06, 22:53 przez Krisstoff, łącznie zmieniany 1 raz.
PrzemaS no właśnie też nierozumie Twojego obuzenia ... fotki wogole mi sie w Twojej galerii nieotwieraly teraz juz jest ok ... no i gratuluje zapalu do pracy
niezla naprawde niezla sztuka a i taki silnik sam bym przyjal
mozna wiedziec ile Cie kosztowalo tzn. silnik i inne czesci potrzebne do wymiany silnika?
mozna wiedziec ile Cie kosztowalo tzn. silnik i inne czesci potrzebne do wymiany silnika?
- PrzemaS
Przygoda przepraszam. ¬le po prostu Ciebie zrozumiałem. Z fotami jest moja wina bo jest bardzo dużo na jednej stronie i dlatego się tak długo lądują co utrudnia przeglądanie...Przygoda pisze:PrzemaS no właśnie też nierozumie Twojego obuzenia ... fotki wogole mi sie w Twojej galerii nieotwieraly teraz juz jest ok ... no i gratuluje zapalu do pracy
Po prostu źle zrozumiałem Twego posta i tyle, pora więc nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Jeszcze raz sorki.
Silniczek z kompletnym osprzętem, kompem EWS i całymi bajerami kosztował mnie 2 tysiaki
Ogólnie całość wyniosła mnie niecałe 3 tyś, z czego zwróciło mi się spora część....
A co do silniczka to powiem Ci że jest naprawdę bardzo duża odczuwalna różnica w osiągach, a spalanie praktycznie to samo. Także polecam tego typu zabawę:)
Ostatnio zmieniony 2010-12-06, 23:25 przez PrzemaS, łącznie zmieniany 2 razy.