TAT Twardy gwint ? co zrobić ?
TAT Twardy gwint ? co zrobić ?
Pytanie... Słyszałem ze gwint TAT jest z tyłu dość miekki... są inne gwinty które są twardsze w tym przedziale cenowym ? ;P a może wystarczy zmienic sprężyny ? Pytam bo mam problem z moim zawiasem ... Zamontowanego mam obecnie bilsteina i od strony kierowcy tył jest zdecydowanie niższy i czasami koło potrafi trzeć. co zrobić ?
potrzebuje juz najlepiej kompletu do przodu tez i im twardsze tym lepiej
EDIT:
Jeszcze wątpliwość mnie naszła niewielka. racząc czytać inne fora dowiedziałem się nieco i przyszło mi do pomyślunku nad pewną kwestią. Mianowicie czy gwint z przodu przy glebie może obcierać o felge, oponę ? przy et 13 z przodu i feldze 8,5 cala ? z oponą 105 o profilu 45 ?
EDIT:
Jeszcze wątpliwość mnie naszła niewielka. racząc czytać inne fora dowiedziałem się nieco i przyszło mi do pomyślunku nad pewną kwestią. Mianowicie czy gwint z przodu przy glebie może obcierać o felge, oponę ? przy et 13 z przodu i feldze 8,5 cala ? z oponą 105 o profilu 45 ?
EDIT:
Jeszcze wątpliwość mnie naszła niewielka. racząc czytać inne fora dowiedziałem się nieco i przyszło mi do pomyślunku nad pewną kwestią. Mianowicie czy gwint z przodu przy glebie może obcierać o felge, oponę ? przy et 13 z przodu i feldze 8,5 cala ? z oponą 105 o profilu 45 ?[/quote]
może obcierać
Jeszcze wątpliwość mnie naszła niewielka. racząc czytać inne fora dowiedziałem się nieco i przyszło mi do pomyślunku nad pewną kwestią. Mianowicie czy gwint z przodu przy glebie może obcierać o felge, oponę ? przy et 13 z przodu i feldze 8,5 cala ? z oponą 105 o profilu 45 ?[/quote]
może obcierać
-
- Maniak forumowy
- Kontakt:
może obcierać[/quote]daro19900 pisze:EDIT:
Według mnie nie będzie obcierać. Ja mam przod 7.5" et 13 tył 8.5" et 13. Et jest wartością " stałą" czyli czym szersza felga tym będzie bardziej wychodzić na zewnatrz nadkola nie do środka.
P.S.
Nie tnij sprężyn ..............
Ostatnio zmieniony 2011-02-04, 20:38 przez Daniel, łącznie zmieniany 4 razy.
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !