[E36] Gdzie zamontow? CB Radio E36

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Clasic

[E36] Gdzie zamontow? CB Radio E36

Post autor: Clasic »

Witam...
Zalozylem taki temat okazuje sie ze kazdy robi inaczej.
Niestety okazalo sie ze poleczki w kokpicie sa plytkie nawet jesli by wycac to CB np;UNIDEN 520,President HaryII nie mieszcza.Jedyne radio o takich malych rozmiarach pasujace to lafajette ARES.

http://www.eoferty.com.pl/id44998_cb_la ... a_vat.html

Polecam te Radio przetestowane dobry odbiornik male szumy wlasne, porownywalny z Presidentem Hary,UNIDEN 520.Ja mam STABO xm3082.

Koledzy wklejajcie fotki jak zamontowaliscie CB w autkach.
Ostatnio zmieniony 2008-08-03, 19:00 przez Clasic, łącznie zmieniany 3 razy.
Clasic

Re: Gdzie zamontowc CB Radio E36

To ARES Oceniam na 4+
Obrazek

To Hary (stary) Ocena 4+

Obrazek

To Hary II Ocena 5

Obrazek

To STABO Oceniam na 4 (wymaga odblokowania CH i AM)
Obrazek[/quote]

TO AlAN 78 Plus Ocena 4 (radio awaryjne czesto wystepuja niedoluty)
Obrazek

To AlAN 48 Ocena 5 (radio dla konesera CB)

Obrazek

To STABO znane rowniez jako Maycom Ocena -5 (moze wymagac odblokowania zaleznie od wykonania)
Obrazek
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Ja nie mam jeszcze CB Radia ale jak kupie to zamontuje po stornie pasazera na srodkowym panelu :)
Clasic

Tak to jest wyjscie jesli masz garaz albo bedziesz demontowac radio.
Moje CB STABo jest glebokie nie da rady do kokpitu.Mialo byc w tej malej polce.Albo sprzedam i kupuje ARESa to sie miesci na dolna polke,mozna pomalowac front panel na czarno.No chyba ze mnie cos natknie to odlacze caly przod radia i polacze kablami takie zdalne sterowanie.

Obrazek
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

A ja mysle ze wlasnie zamontuje po prawej stronie jak ta fotka jest... przy biegach... po prawej stronie na pionowej sciance :)
Clasic

Wspomniany lafayette ARES wygladalby mniej wiecej tak,z tym ze w rzeczywistosci jest jeszcze mniejsze: Obrazek
Clasic

Przestrzegam przed zakupem Cobry19 ,to bubel roku jakosc wykonania ponizej krytyki parametry podane przez producenta nijak sie maja do rzeczywistosci.Za podobne pieniadze mamy malego lafayette ARES ktory jest wykonany przyzwoicie w technologi SMD,metalowa zwarta obudowa,maly mikrofon.

TO JEST BUBEl ROKU !
Obrazek
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

Post autor: dave »

..a co powiesz o Midland 101 :?:
Obrazek
Clasic

Oj widze kolejne radio Cobro podobne.Nie testowalem osobiscie,ale slyszalem ze odbiornik nie najgorszy.Zwoc jednak uwage ze jest to radio w plastikowej obudowie slabo zćkranowane wiec niedoko
Ostatnio zmieniony 2007-08-21, 14:44 przez Clasic, łącznie zmieniany 1 raz.
GrzesiekBMW

Post autor: GrzesiekBMW »

Wiec tak ja Cb nie posiadam ale moj tatko jest maniakiem Cb:) to moze cos ci doradze. Ojciec mial juz z 5 cb . i prawie za kazdym razem nie byl do konca zadowolony. Teraz wiem ze ma Presidenta Johnsona II bodajze i jest super zadowolony do tego jakas antenka ktora jest mniejsza od poprzednich a ma lepsze osiagi :P Wiem tyle ze Duuzo dal bo kupil najlepsze radio i antene jaka u nas w Opolu Byla ale Twierdzi ze sie OPlacalo!! a co do Umieszczenia CB w samochodzie.. Rozmawialem na ten temat z Firma ktora sie zajmuje montowaniem dostrajaniem i sprzedawaniem Cb.... i powiedzieli mi ze wiekszosc taxi wsadza CB miedzy siedzenie pasazera a panel z Skrzynia biegow :D Nie trzeba w takim przypadku nic montowac... nic wiercic wystarczy przesunac fotel wepchac radio i spowrotem przysunac fotel i powiem ci ze w Skodzie Fabi trzyma sie idealnie, nic nie przeszkadza i jest elegancko , Rowniez w mojej e30 Pasuje idealnie . bez wiercenia, klejenia itp ;))

Nie bylem pewien wiec sprawdzilem. Moj ojciec ma President Johnson II i to radio z czystym sumieniem moge polecic. 0szumow rozmowa niemalze jak przez Telefon ;) Warte swojej ceny
jarku

Post autor: jarku »

ClASSIC - chyba Cie zmartwie bo w ta poleczke najprawdopodobniej radia sobie nie zamontujesz.... Za tylna scianka masz tylko pare cm wolnego miejsca a dalej masz lomputer :(
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

male radyjko jeszcze idzie gdzies upchac bo ja moje Alan87 zamontowalem tam :

Obrazek
Clasic

Witam...
Jak wczesniej pisalem postanowilem zamontowac lafayette ARES.
Wybralem ten model ze wzgledu na parametry i male wymiary,prosta obsluga w czasie jazdy.
Radio CB jest dla mnie tylko pomoca w czasie podrozy.
Wystarczylo wyciac pilkom do metalu tylna czesc poleczki uzyskalem w ten sposob jakies 3cm dodatkowej glebokosci.
Testy samego CB radia wypadly pomyslne ,filtry radza sobie z zakloceniami alternatora i zaplonu,audio odsluch dynamiczny.Na razie korzystam z anteny na podstawie magnetycznej lemm na klapie bagaznika.Dolaczam fotki.

A TERAZ INFO DlA POTENCJAlNYCH zlodzieji !!!
Panel radiaCD(stary model ciezko dostac panel) oraz CBradio zabieram zawsze z soba do domu.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

tak w nawiasie to nie polecam magnetycznych anten bo biora mase przez kabel co pogarsza ciutke skutecznasc (i spadaja przy szybkiej jezdzie) chociaz Ml145 fajnie chodzi ja mam lemm1700 i nie narzekam chociaz ma troche za cienki bat i sie za bardzo gnie przy szybszej jezdzie :D
Clasic

Zgadza sie podstawa magnetyczna do anteny na CB 27Mhz to kompromis.
A lemm-ke zalozylem tymczasowo,ma dlugosc 110mm i bat troszke grubszy.

Zastanawiam sie nad zmianom koloru CBradio na bardziej dopasowany do tapicerek.Troszke przesadzili z tym srebrnym. Obrazek
ODPOWIEDZ