[E36] Gdzie zamontow? CB Radio E36
[E36] Gdzie zamontow? CB Radio E36
Witam...
Zalozylem taki temat okazuje sie ze kazdy robi inaczej.
Niestety okazalo sie ze poleczki w kokpicie sa plytkie nawet jesli by wycac to CB np;UNIDEN 520,President HaryII nie mieszcza.Jedyne radio o takich malych rozmiarach pasujace to lafajette ARES.
http://www.eoferty.com.pl/id44998_cb_la ... a_vat.html
Polecam te Radio przetestowane dobry odbiornik male szumy wlasne, porownywalny z Presidentem Hary,UNIDEN 520.Ja mam STABO xm3082.
Koledzy wklejajcie fotki jak zamontowaliscie CB w autkach.
Zalozylem taki temat okazuje sie ze kazdy robi inaczej.
Niestety okazalo sie ze poleczki w kokpicie sa plytkie nawet jesli by wycac to CB np;UNIDEN 520,President HaryII nie mieszcza.Jedyne radio o takich malych rozmiarach pasujace to lafajette ARES.
http://www.eoferty.com.pl/id44998_cb_la ... a_vat.html
Polecam te Radio przetestowane dobry odbiornik male szumy wlasne, porownywalny z Presidentem Hary,UNIDEN 520.Ja mam STABO xm3082.
Koledzy wklejajcie fotki jak zamontowaliscie CB w autkach.
Ostatnio zmieniony 2008-08-03, 19:00 przez Clasic, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Gdzie zamontowc CB Radio E36
To ARES Oceniam na 4+
To Hary (stary) Ocena 4+
To Hary II Ocena 5
To STABO Oceniam na 4 (wymaga odblokowania CH i AM)
[/quote]
TO AlAN 78 Plus Ocena 4 (radio awaryjne czesto wystepuja niedoluty)
To AlAN 48 Ocena 5 (radio dla konesera CB)
To STABO znane rowniez jako Maycom Ocena -5 (moze wymagac odblokowania zaleznie od wykonania)
To Hary (stary) Ocena 4+
To Hary II Ocena 5
To STABO Oceniam na 4 (wymaga odblokowania CH i AM)
[/quote]
TO AlAN 78 Plus Ocena 4 (radio awaryjne czesto wystepuja niedoluty)
To AlAN 48 Ocena 5 (radio dla konesera CB)
To STABO znane rowniez jako Maycom Ocena -5 (moze wymagac odblokowania zaleznie od wykonania)
Tak to jest wyjscie jesli masz garaz albo bedziesz demontowac radio.
Moje CB STABo jest glebokie nie da rady do kokpitu.Mialo byc w tej malej polce.Albo sprzedam i kupuje ARESa to sie miesci na dolna polke,mozna pomalowac front panel na czarno.No chyba ze mnie cos natknie to odlacze caly przod radia i polacze kablami takie zdalne sterowanie.
Moje CB STABo jest glebokie nie da rady do kokpitu.Mialo byc w tej malej polce.Albo sprzedam i kupuje ARESa to sie miesci na dolna polke,mozna pomalowac front panel na czarno.No chyba ze mnie cos natknie to odlacze caly przod radia i polacze kablami takie zdalne sterowanie.
Przestrzegam przed zakupem Cobry19 ,to bubel roku jakosc wykonania ponizej krytyki parametry podane przez producenta nijak sie maja do rzeczywistosci.Za podobne pieniadze mamy malego lafayette ARES ktory jest wykonany przyzwoicie w technologi SMD,metalowa zwarta obudowa,maly mikrofon.
TO JEST BUBEl ROKU !
TO JEST BUBEl ROKU !
Wiec tak ja Cb nie posiadam ale moj tatko jest maniakiem Cb:) to moze cos ci doradze. Ojciec mial juz z 5 cb . i prawie za kazdym razem nie byl do konca zadowolony. Teraz wiem ze ma Presidenta Johnsona II bodajze i jest super zadowolony do tego jakas antenka ktora jest mniejsza od poprzednich a ma lepsze osiagi Wiem tyle ze Duuzo dal bo kupil najlepsze radio i antene jaka u nas w Opolu Byla ale Twierdzi ze sie OPlacalo!! a co do Umieszczenia CB w samochodzie.. Rozmawialem na ten temat z Firma ktora sie zajmuje montowaniem dostrajaniem i sprzedawaniem Cb.... i powiedzieli mi ze wiekszosc taxi wsadza CB miedzy siedzenie pasazera a panel z Skrzynia biegow Nie trzeba w takim przypadku nic montowac... nic wiercic wystarczy przesunac fotel wepchac radio i spowrotem przysunac fotel i powiem ci ze w Skodzie Fabi trzyma sie idealnie, nic nie przeszkadza i jest elegancko , Rowniez w mojej e30 Pasuje idealnie . bez wiercenia, klejenia itp
Nie bylem pewien wiec sprawdzilem. Moj ojciec ma President Johnson II i to radio z czystym sumieniem moge polecic. 0szumow rozmowa niemalze jak przez Telefon Warte swojej ceny
Nie bylem pewien wiec sprawdzilem. Moj ojciec ma President Johnson II i to radio z czystym sumieniem moge polecic. 0szumow rozmowa niemalze jak przez Telefon Warte swojej ceny
Witam...
Jak wczesniej pisalem postanowilem zamontowac lafayette ARES.
Wybralem ten model ze wzgledu na parametry i male wymiary,prosta obsluga w czasie jazdy.
Radio CB jest dla mnie tylko pomoca w czasie podrozy.
Wystarczylo wyciac pilkom do metalu tylna czesc poleczki uzyskalem w ten sposob jakies 3cm dodatkowej glebokosci.
Testy samego CB radia wypadly pomyslne ,filtry radza sobie z zakloceniami alternatora i zaplonu,audio odsluch dynamiczny.Na razie korzystam z anteny na podstawie magnetycznej lemm na klapie bagaznika.Dolaczam fotki.
A TERAZ INFO DlA POTENCJAlNYCH zlodzieji !!!
Panel radiaCD(stary model ciezko dostac panel) oraz CBradio zabieram zawsze z soba do domu.
Jak wczesniej pisalem postanowilem zamontowac lafayette ARES.
Wybralem ten model ze wzgledu na parametry i male wymiary,prosta obsluga w czasie jazdy.
Radio CB jest dla mnie tylko pomoca w czasie podrozy.
Wystarczylo wyciac pilkom do metalu tylna czesc poleczki uzyskalem w ten sposob jakies 3cm dodatkowej glebokosci.
Testy samego CB radia wypadly pomyslne ,filtry radza sobie z zakloceniami alternatora i zaplonu,audio odsluch dynamiczny.Na razie korzystam z anteny na podstawie magnetycznej lemm na klapie bagaznika.Dolaczam fotki.
A TERAZ INFO DlA POTENCJAlNYCH zlodzieji !!!
Panel radiaCD(stary model ciezko dostac panel) oraz CBradio zabieram zawsze z soba do domu.