Problem z szumem w Cb po przekręceniu stacyjki
Problem z szumem w Cb po przekręceniu stacyjki
Panowie mam problem w mojej buni z poprawnym działaniem Cb. Gdy stacyjka jest wyłączona wszystko jest cud miód, w momencie gdy przekręcę stacyjkę w radyjku zaczyna szumieć i musze zmnbiejszyć czułość, a gdy włączam silnik słychać w radyjku obroty silnika. W sklepie z Cb powiedzieli mi że to wina szczotek alternatora, wymieniłem niestety nie pomogło. czy macie może jakieś pomysły co może być przyczyną i jak to zniwelować?
tzn powiem tak,
mam wyłączoną stacyjkę - mam SQUELCH w połowie jest cisza moge się dogadać
przekręce stacyjke - znowu SQUELCH muszę podkręcić jest ok
odpale auto - słysze obroty silnika i znowu SQUELCH muszę podkręcać, po takim podkręceniu zazwyczaj już nic nie słysze
PS. podłączyłem krótszą antenę i też słyszałem silnik
mam wyłączoną stacyjkę - mam SQUELCH w połowie jest cisza moge się dogadać
przekręce stacyjke - znowu SQUELCH muszę podkręcić jest ok
odpale auto - słysze obroty silnika i znowu SQUELCH muszę podkręcać, po takim podkręceniu zazwyczaj już nic nie słysze
PS. podłączyłem krótszą antenę i też słyszałem silnik
już wiem w czym tkwi problem, niestety nie wiem jak sobie z tym poradzić tzn wiem ale nie chcę wybierać w stylu "albo rybki albo akwarium" Problemem okazał się wzmacniacz, po odpięciu go z akumulatora wszystko ustaje w radyjku cisza odbiór na koniec świata a tylko go podepne i lipa czy wiecie może czy da się temu jakoś zaradzić? Pozdrawiam
mi kiedys xenony zaklocaly Niby gadaja ze kondesnatory sie daje, ale ja mialem nawet taki duzy kondensator z car audio i nic to nie dawalo. Poprostu musialem albo sluchac CB albo swiecic swiatlami albo grać radiem. Tyle ze wtedy nie trzeba bylo jeszcze jezdzic obowiazkowo na swiatlach
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
- Turbo
- Zaawansowany forumowicz
Krzys pisze:mi kiedys xenony zaklocaly Niby gadaja ze kondesnatory sie daje, ale ja mialem nawet taki duzy kondensator z car audio i nic to nie dawalo. Poprostu musialem albo sluchac CB albo swiecic swiatlami albo grać radiem. Tyle ze wtedy nie trzeba bylo jeszcze jezdzic obowiazkowo na swiatlach
Ja mam i xenony i skrzynie basową i zmaka i radyjko smiga sciąga bardzo dobrze