ŁOBUZ pisze:A jeszcze mam pytanie do organizatora skad i za co ten wstep 20 zl ??? Co w tej cenie jest??? Bo nie rozumiem dlaczego oplate pobieracie? Na rydultowach jest wszystko przygotowane na cacy i tez wjazd 20 zl w tym cieply posilek wiec nie rozumiem skad taka oplata jak co niektorzy tam nie beda mogli wjechac bo taki do bani wjazd???Prosze o wytlumaczenie i nie kasowanie tego posta.
Może ja odpowiem za organizatora
W cenie 20zł mieści się na pewno możliwość poprzebywania i spędzenia czasu
ze swoimi znajomymi, przyszłymi znajomymi i możliwość zobaczenia
kilku na pewno fajnych furek
O wjazd się nie martw, nie takie dojazdy bywają i nikt nie ma większego problemu,
Ale o to powinni się martwić Ci którzy mają w tym miejscu powody do obaw
Zorganizowanie zlotu wiąże się z wieloma kosztami.
-Opłaty za miejsce/teren, różnego rodzaju zabezpieczenia (barierki, słupki, pachołki itd.)
-trzeba kupić zawsze jakieś taśmy, spraye, flamastry
-nagrody w postaci pucharów, naklejek, dyplomów
-wszystko śmiga na prąd, za który też trzeba zapłacić
-jakiś DJ, który prowadzi imprezę też nie robi tego za darmo
-Toy-toye nie są wstawiane po to żeby je tylko napełnić (płaci się za ich opróżnienie)
-załatwienie imprezy to też dużo załatwiania, dzwonienia, jeżdżenia...
Zdarzają się sponsorzy, którzy coś dorzucają, ale to najczęściej wszystko poza gotówką.
Moim zdaniem 20zł za wjazd na zlot to śmiesznie niska cena.
ŁOBUZ, poszukaj trochę po necie, bo sezon się zaczyna i zobaczysz ile sobie krzyczą za wjazdówki na
zloty w tym roku.
Z drugiej strony mamy wolny kraj
i wydaje mi się, że jeśli komuś jest za drogo to nie musi przyjeżdżać, a organizator zlotu jakoś może przeboleje
kwestię braku kilku rodzynków i z tego powodu nie odwoła zlotu
Wracając do Rydułtowów, to micha była w cenie wjazdu, za którą i tak płacił klub,
ale można było sobie na taki ruch pozwolić bo miejscówka była za free
Więc nie zaglądajmy nikomu w kieszeń.
Możemy to jedziemy,
nie możemy to nie jedziemy