[E36] Moje E36
- tommybiker6
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Śpiewek, takie audi tez miałem tylko czarne. Miło ze Ci sie podoba, ale wg mnie jeszcze mu troche brakuje.
zawias, na zywo wygląda lepiej. Mi sie podobają. Ale nie ukrywam ze chciałbym BBS RS z polerowanym rantem. A co do luster, to nawe nie wiedziałem ze są adaptery w oryginalnych
[ Dodano: 30 Maj 2011, 16:07 ]
Kilka nowych gratów do bejcy wpadło, w tym ori lusterka 3 które wyrwałem za 220zł
Nareszcie wywaliłem te paskudne alumimiowe rygielki na ori, do tego plastiki od silnika, nadkola, mechanizm od szyby, pastiki na tylne lampy, boczek kierowcy, siłowniki maski przód i ori gałka zmiany biegów ze skóry.
Wymieniłem także tylne tarczobebny, klocki oraz szczeki hamulcowe z całymi sprezynkami, gwozdziami itd. Wpadł takze alternator Bosch i nowa rolka napinajaca. Tamten alternator szwankował a przedewszystkim regler. Teraz juz jest ok.
Za nieługo przyjdzie czas na konserwacje i malowanie samochodu. Bedzie zero rdzy i niedociagnięc. Nareszczie
zawias, na zywo wygląda lepiej. Mi sie podobają. Ale nie ukrywam ze chciałbym BBS RS z polerowanym rantem. A co do luster, to nawe nie wiedziałem ze są adaptery w oryginalnych
[ Dodano: 30 Maj 2011, 16:07 ]
Kilka nowych gratów do bejcy wpadło, w tym ori lusterka 3 które wyrwałem za 220zł
Nareszcie wywaliłem te paskudne alumimiowe rygielki na ori, do tego plastiki od silnika, nadkola, mechanizm od szyby, pastiki na tylne lampy, boczek kierowcy, siłowniki maski przód i ori gałka zmiany biegów ze skóry.
Wymieniłem także tylne tarczobebny, klocki oraz szczeki hamulcowe z całymi sprezynkami, gwozdziami itd. Wpadł takze alternator Bosch i nowa rolka napinajaca. Tamten alternator szwankował a przedewszystkim regler. Teraz juz jest ok.
Za nieługo przyjdzie czas na konserwacje i malowanie samochodu. Bedzie zero rdzy i niedociagnięc. Nareszczie
Ostatnio zmieniony 2011-07-17, 20:49 przez tommybiker6, łącznie zmieniany 1 raz.
BMW E36 320i Mauritiusblau Metallic
Piekny sedanik ladnie sie prezentuje i kolor fantastyczny Pozdrawiam oby tak dalej
Było: e36 coupe 94 manual 1.6
Było: e36 coupe 98 manual 1.6
Jest: e39 sdn 00 automat 3.0d
Jest e39 sdn 99 manual 3.0d : http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=21048
BMW - Bo Mercedesy Wymiękają
Było: e36 coupe 98 manual 1.6
Jest: e39 sdn 00 automat 3.0d
Jest e39 sdn 99 manual 3.0d : http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=21048
BMW - Bo Mercedesy Wymiękają
- tommybiker6
- Kontakt:
Pod koniec miesiaca czerwca bede miał dosyc duzy dopływ gotówki (przyjałem sie na KWK wiec dostane węgiel który automatycznie sprzedam ) i wtedy rozbieram auto i lakieruje oraz koserwyje cały wóz. opony 205/45/17 - bedzie ładny naciag, jedna felga do chromowania ponownego idzie i musze jeszcze kupic krtake w zderzak i listwy w zderzak przedni. Zastanawiam sie równiez nad kolektorem sportowymMarcin pisze:Czy już???
To na grube ludzi przyjmują ?
Dobrze , ze modzisz na oryginałach i jakoś Ci to idzie , ale do wszystkiego ta felga nie będzie pasować ,albo noooo hmmm niewiem niewiem , moze jak to wszystko ogarniesz i posadzisz Lusterka są ładne jak u mnie , ale kiepsko przez nie widać trochę lustro małe ;/ Ale takie to już musi być Czekam na efekty ....
Dobrze , ze modzisz na oryginałach i jakoś Ci to idzie , ale do wszystkiego ta felga nie będzie pasować ,albo noooo hmmm niewiem niewiem , moze jak to wszystko ogarniesz i posadzisz Lusterka są ładne jak u mnie , ale kiepsko przez nie widać trochę lustro małe ;/ Ale takie to już musi być Czekam na efekty ....
- tommybiker6
- Kontakt:
yyyy ? nie czaje 2 lata na przyjecie czekałem. Ale praca super, zadowolony jestem bardzo tylko mam 26km w 1 strone ale mam drugie auto które pali 6litrów wiec daje rade.To na grube ludzi przyjmują ?
No ja wiem o co chodzi z tymi felami... chciałbym w sumie double spoke z M'ki ale wperw musiałbym sprzedac tamte. Ale tak w prawdzie na zywo te moje lepiej sie prezentuja niz na zdj. A z lustrami to masz racje, ale idzie sie przyzwyczaić.
A części ? Tylko oryginał, nie ma co oszczedzac na tym, wiem jakie są potem efekty, a po co płacić 2 razy. Jak narazie powoli mi idzie składnaie tego do kupy ale jak to mówią powoli a do celu.
mysle ze juz nie długoFaTuM pisze:Czekam na efekty ....
[ Dodano: 17 Lipiec 2011, 20:36 ]
No i mamy mały lifting. Ale przed było tak:
Nowa fela
Tak teraz wyglada bejca:
a tu na myjce
[ Dodano: 17 Lipiec 2011, 21:23 ]
do srodka wpadna 2 takie fotele tylko welurowe
http://motoallegro.pl/fotel-kubel-4x4-w ... 03237.html
.
Został wymieniony czujnik polozenia przepustnicy, swiece i sonda lambda, za niedlugo poduszki silnika i uszczelka klawiatury beda zmieniane. Aktualnie bede sie zabieral za sportowy kolektor wydechowy i tlumnik z nierdzewki do konca z koncówka a do tego wpadna rowniez nowe amorki na przod. Na dodatek bejca dostale nowe radio JVC i tube.
A co najwazniejsze jest nowy lakier, nowa fela ćZ i guma 205/45/17, listwy boczne , nowa nerka z poliftu w czarnym macie i ciemne halogeny. Z tylnej szyby znikla blenda.
Ostatnio zmieniony 2011-07-17, 20:55 przez tommybiker6, łącznie zmieniany 3 razy.
Ssij mi jaja , HWDP bajzel co to za napisy haha leże i kwiczę .
Fajna fela cos innego niz zawsze , jakies te auto krzywe z przodu popraw ta rejestracje ,bo to chyba ona robi ten brzydki kąt , ladnie odnowione auto czekamy na porządna sesje w terenie
Lampy DEPO nie pasuja do ciemnych halo i nerki najbardziej z nich te ringi....
Fajna fela cos innego niz zawsze , jakies te auto krzywe z przodu popraw ta rejestracje ,bo to chyba ona robi ten brzydki kąt , ladnie odnowione auto czekamy na porządna sesje w terenie
Lampy DEPO nie pasuja do ciemnych halo i nerki najbardziej z nich te ringi....
Ostatnio zmieniony 2011-07-18, 00:00 przez FaTuM, łącznie zmieniany 1 raz.
- tommybiker6
- Kontakt:
bo nie ma na zdjeciu, ale sa juz zalozoneKrzys pisze:bardzo ale to bardzo brakuje plastikowych progow
Myslalem swego czasu nad zmiana na Avus ale Mauritius jest piekny... wiec zostal
[ Dodano: 18 Lipiec 2011, 01:06 ]
chcialbys reszte zobaczyc to bys dopiero byl polany. Tworczosc kolegow i moja oczywiscieFaTuM pisze:Ssij mi jaja , HWDP bajzel
no trzeba bedzie poprawic ale ona tez troche krzywo stoi,FaTuM pisze:popraw ta rejestracje
a bedzie jakas fajna sesja tylko znajde czas
- tommybiker6
- Kontakt:
Kaper, najlepszy efekt feli jest na zywo, zdjecie tego nie oddaje. a wysokie jest na zdjeciu bo stalo na takim terenie.
MarcinE36Cabrio, mi sie te fotele podobaja, najbardziej chciabym 2 vadery ale nie moge znalesc za normalna kase nawet do renowacji
Auto robie pod siebie nie dla kogos ale kazda Wasza opinia jest dla mnie bardzo cenna za co dziekuje
MarcinE36Cabrio, mi sie te fotele podobaja, najbardziej chciabym 2 vadery ale nie moge znalesc za normalna kase nawet do renowacji
Auto robie pod siebie nie dla kogos ale kazda Wasza opinia jest dla mnie bardzo cenna za co dziekuje