dziwna praca silnika m30...

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
casus maximus

dziwna praca silnika m30...

Post autor: casus maximus »

witam. otoz mam dziwny problem z ktorym nie moge sobie poradzic. opanowanie tego problemu jest tym trudniejsze gdyz objawy te nie pojawiaja sie zawsze. pojawiaja sie raz na jakis czas, ale jednak sa i mnie denerwuja. otoz: podczas jednostajnej jazdy, bez obciazenia na 4 biegu z predkoscia ok 70 km/h furka czasem lubi mi przerywac. musze wtedy zdjac noge z gazu aby ten objaw ustapil. zaznaczam ze problem ten nie pojawia sie zawsze tylko czasami.
daro 16v

Post autor: daro 16v »

przestaje Ci palic na ktorys gar/swiece usterka rowniez moze wynikac z tego ze masz "przydupany"ktorys z cylindrow i swiece IC zarzuca a jak mu pozniej "zamieszasz:"to przepali ale to tylko teoria bo naprawianie auta przexz net jest chore..kolejna usterka moze byc gdzies przebicie na swiecy badz kablach i iskra zaczyna zamiast skakac po swiecy skacze po calym silniku..itp..najlepiej podjedz do mechanika to Ci zdiagnozuje usterke
casus maximus

bylem u mechanika i podlaczali pod kompa fure i niestety nie wykazalo zadnych bledow jak na zlosc. facet sie przejechal samochodem i tez mu trafily sie te objawy ale tylko raz. potem juz autko bylo grzeczne. na forum beemka-klub sugerowali mi przepustnice. aha...i co to znaczy "przydupany" ? :P
Andrzej

Post autor: Andrzej »

Daro ma racje.
A kiedy czysciles ostatnio krokowy?
casus maximus

czyscilem z pol roku temu...watpie aby krokowy mial cos do tego.
pp100

Post autor: pp100 »

Gdzie jezdzisz do mechanika?w czestochowie?? do ktorego???
Anonymous

Post autor: Anonymous »

napewno mechanik do d**y... ;P jak nie moze sobie poradzic... :P :D
casus maximus

pp100 pisze:Gdzie jezdzisz do mechanika?w czestochowie?? do ktorego???
czesc. jezdze do serwisu Bosch-Aniol na lisincu...jesli chodzi o czestochowe to faceci naprawde znaja sie na bawarkach.
Jimmy87

Post autor: Jimmy87 »

ja pierwsze co bym sprawdzil w Twojej Beemce to pompe paliwa. Sprawd
pp100

Post autor: pp100 »

casus maximus pisze:
czesc. jezdze do serwisu Bosch-Aniol na lisincu...jesli chodzi o czestochowe to faceci naprawde znaja sie na bawarkach.
Duzo kasuja??? slyszales o braciach Mrozinskich mi znajomy ich polecil ,ja jeszcze u nich nie bylem ale sie wybieram maja gdzies serwis kolo BP przed ceba ,czytalem w GT z Marca 2006 jak robili swapa w e30 m power na silnik z e-36 m power Pisze ,ze znani swapisci od bawarek w calej polsce i na bawarkach ponoc sie znaja,moz do nich jeszce podjedz...
casus maximus

pp100 pisze:
casus maximus pisze:
Duzo kasuja??? slyszales o braciach Mrozinskich mi znajomy ich polecil ,ja jeszcze u nich nie bylem ale sie wybieram maja gdzies serwis kolo BP przed ceba ,czytalem w GT z Marca 2006 jak robili swapa w e30 m power na silnik z e-36 m power Pisze ,ze znani swapisci od bawarek w calej polsce i na bawarkach ponoc sie znaja,moz do nich jeszce podjedz...
kasuja tak srednia. ..ale sa skuteczni...jesli chodzi o mrozinskich to tez slyszalem ze sa dobrzy w bawarkach, bylem kiedys u nich jak sie zastanawialem nad swapem z m20b20 na m30...ale ostatecznie kupilem inny samochod...
ODPOWIEDZ