dziwna praca silnika m30...
dziwna praca silnika m30...
witam. otoz mam dziwny problem z ktorym nie moge sobie poradzic. opanowanie tego problemu jest tym trudniejsze gdyz objawy te nie pojawiaja sie zawsze. pojawiaja sie raz na jakis czas, ale jednak sa i mnie denerwuja. otoz: podczas jednostajnej jazdy, bez obciazenia na 4 biegu z predkoscia ok 70 km/h furka czasem lubi mi przerywac. musze wtedy zdjac noge z gazu aby ten objaw ustapil. zaznaczam ze problem ten nie pojawia sie zawsze tylko czasami.
przestaje Ci palic na ktorys gar/swiece usterka rowniez moze wynikac z tego ze masz "przydupany"ktorys z cylindrow i swiece IC zarzuca a jak mu pozniej "zamieszasz:"to przepali ale to tylko teoria bo naprawianie auta przexz net jest chore..kolejna usterka moze byc gdzies przebicie na swiecy badz kablach i iskra zaczyna zamiast skakac po swiecy skacze po calym silniku..itp..najlepiej podjedz do mechanika to Ci zdiagnozuje usterke
Duzo kasuja??? slyszales o braciach Mrozinskich mi znajomy ich polecil ,ja jeszcze u nich nie bylem ale sie wybieram maja gdzies serwis kolo BP przed ceba ,czytalem w GT z Marca 2006 jak robili swapa w e30 m power na silnik z e-36 m power Pisze ,ze znani swapisci od bawarek w calej polsce i na bawarkach ponoc sie znaja,moz do nich jeszce podjedz...casus maximus pisze:czesc. jezdze do serwisu Bosch-Aniol na lisincu...jesli chodzi o czestochowe to faceci naprawde znaja sie na bawarkach.pp100 pisze:Gdzie jezdzisz do mechanika?w czestochowie?? do ktorego???
kasuja tak srednia. ..ale sa skuteczni...jesli chodzi o mrozinskich to tez slyszalem ze sa dobrzy w bawarkach, bylem kiedys u nich jak sie zastanawialem nad swapem z m20b20 na m30...ale ostatecznie kupilem inny samochod...pp100 pisze:Duzo kasuja??? slyszales o braciach Mrozinskich mi znajomy ich polecil ,ja jeszcze u nich nie bylem ale sie wybieram maja gdzies serwis kolo BP przed ceba ,czytalem w GT z Marca 2006 jak robili swapa w e30 m power na silnik z e-36 m power Pisze ,ze znani swapisci od bawarek w calej polsce i na bawarkach ponoc sie znaja,moz do nich jeszce podjedz...casus maximus pisze:czesc. jezdze do serwisu Bosch-Aniol na lisincu...jesli chodzi o czestochowe to faceci naprawde znaja sie na bawarkach.pp100 pisze:Gdzie jezdzisz do mechanika?w czestochowie?? do ktorego???