[e39] wyświetlił sie komunikat "Einspritzanlage"
-
- Małopiszący
[e39] wyświetlił sie komunikat "Einspritzanlage"
Witam jak w temacie właśnie dziś wyświetlił mi się komunikat 'Einspritzanlage'. czy mogło to być spowodowane mała ilością paliwa w baku??? (miałem rezerwę i jak komputer pokazał mi ze mogę przejechać jeszcze 80 km to zalałem ok 12L.) Jak się zapalił ten Einspritzanlage auto straciło moc i wyświetlał się cały czas, jak dojechałem do domu zgasiłem silnik i po 5 min odpaliłem to komunikat znikną i auto odzyskało moc pojeździłem trochę i nic nie pokazuje wiedz co to było miał ktoś taka sytuacje może wtrysk dostał jakiegoś syfu z baku?? czy co ?? idzie jakoś sprawdzić pompę paliwa na programie INPA??? bo ja laikiem jestem w tym programie... pozdrawiam serdecznie
-
- Małopiszący
-
- Małopiszący
-
- Małopiszący
- Majk
- Zaawansowany forumowicz
Raz mi wyskoczył w podobnej sytuacji ale to był pierwszy i ostatni raz jak miałem mniej niż 10L paliwa w baku. Wymieniłem filtr paliwa i mam spokój no i nie dopuszczam żeby było w baku mniej niż 10-15L Aaaa baku jeszcze nigdy nie płukałem i wcześniej też nie był płukany
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne "
-
- Małopiszący
aha to mam nadzieje ze tez taka sytuacja mnie spodkała bo nie chciałbym wymieniać całego układu wtryskowego hehe trochę mnie uspokoiłeś Majk pozdrawiam wszystkich jak coś mi się będzie działo to dam znać. Jak ktoś ma pomysły co to może być albo miał tez taka sytuacje jak ja lub Majk to proszę pisać pozdrawiam wszystkich P.S. tym programem INPA coś kogokolwiek zdiagnozuje w tym temacie ???
-
- Małopiszący
Witam wszystkich Mam bunie w warsztacie ponieważ zrobił mi się wyciek z wężyka doprowadzającego paliwo oraz nieszczelne wtryski (z tego co mi gadał mechanik) i jeszcze jakaś nieszczelność pompy(tak mi się to nazbierało nie wiedzieć czemu ). ma to coś wspólnego z tym komunikatem "Einspritzanlage"??? pozdrawiam