nie mam już siły do mojej e46. Nowy silnik i dalej nie chodz
nie mam już siły do mojej e46. Nowy silnik i dalej nie chodz
w którymś wątku pisałam, jak poszedł czarny dym z rury i tak alej i tak dalej. Silnik zminiliśmy, wtryski regeneroane, olej nowy wlany, plyn wlany, odpalanie.. masakra ... tyle bialego dymu że glowa boli. W przegędzy w serwisie stwierdzili że turbo do regeneracji.. Chociaż było sprawdzane 2 tyg wcześniej i działało, on powiedział że komputer tego nie wychwyci. Macie jeszcze jakieś pomysły? Bo 6 tys wsadzone w auto to już porażka i dalej stoi
Wiele serc, jedno bicie, BMW ponad ¿ycie !
webasta chyba nie mam.. musiałabym męża zapytać. 98 rok. a benzynka ekstrakyjna wyczyscic ta turbine?
[ Dodano: 4 Listopad 2011, 10:37 ]
ten z przegedzy mówił na poczatku jak ja zobaczyl ze albo uszczelka pod glowica albo wlasnine jakies kable podmienione dlatego tak dymi, a jak dokladniej ogladnal to stwierdzil ze to ta turbina. silnik ogolnie chodzi ladnie i rowno, luzow na turbinie nie ma, tylko ten bialy dym, troche z lewej strony pod wtryskami (nie centralnie z wtryskow tylko chce Wam wytlumaczyc z ktorej czesci pod maska, hehe jestem babą w koncu ) no i z rury wydechowej, a jak depłam na gaz to juz auto znikło w białych obłokach
[ Dodano: 4 Listopad 2011, 10:37 ]
ten z przegedzy mówił na poczatku jak ja zobaczyl ze albo uszczelka pod glowica albo wlasnine jakies kable podmienione dlatego tak dymi, a jak dokladniej ogladnal to stwierdzil ze to ta turbina. silnik ogolnie chodzi ladnie i rowno, luzow na turbinie nie ma, tylko ten bialy dym, troche z lewej strony pod wtryskami (nie centralnie z wtryskow tylko chce Wam wytlumaczyc z ktorej czesci pod maska, hehe jestem babą w koncu ) no i z rury wydechowej, a jak depłam na gaz to juz auto znikło w białych obłokach
odma wiem gdzie jest bo też już się naczytałam na te temat i ją ściągnęłam, żeby zobaczyć stan gąbeczki odpowietrzana była, bo wtryski na początku tak buchały tym białym i jakimś powietrzem, w senise że jeden wtrysk, ale podokręcali ten wtrysk, dali jakąś podkładkę i wtryski okej, a o webasto zapytam później bo teraz tż w pracy
[ Dodano: 4 Listopad 2011, 18:26 ]
webasto mamy
nie wiedział za bardzo o co chodzi z tą geometrią, ale stwierdził, że to są dwa różne wężyki, jeden grubszy drugi cieńszy.
Może wie ktoś gdzie tego szukać?
[ Dodano: 4 Listopad 2011, 18:26 ]
webasto mamy
nie wiedział za bardzo o co chodzi z tą geometrią, ale stwierdził, że to są dwa różne wężyki, jeden grubszy drugi cieńszy.
Może wie ktoś gdzie tego szukać?
zmienna geometria turbiny jest w samym turbie ale zaworek sterujący musi byc przy nim, przymocowany jest de-fakto do uchytu orzy turbo. Jeśli on szwankuje może dawać za niskie lub zbt wysokie ciśnienie w danym zakresie obrotowym.. Ciężko oceniać skoro nie widać jak dymi.. Płyn nie chłodniczy nie ucieka...? Olej znika?