[E36] wyciek płynu chlodniczego
[E36] wyciek płynu chlodniczego
Witam.Jestem nowy wiec pytam fachowcow.Mam Compacta 316i e 36.Od pewnego czasu traci mi sie plyn chlodniczy.Po przejechani wiecej kilometrow wzrasta temperatura i na postoju zauwazylem ze pod maska jest (obrzygane) z plynu.Po dolaniu plynu wszystko wraca do normy do czasu jak znowu przejade wiecej kilometrow.Co moze byc przyczyna utraty plynu lub skad moze byc przeciek.Prosze o pomoc.
[ Dodano: 8 Sierpień 2011, 13:51 ]
Dodaje ze mam wyjety termostat
[ Dodano: 8 Sierpień 2011, 13:51 ]
Dodaje ze mam wyjety termostat
-
- Zaawansowany forumowicz
-
-
Dzieki kolego mam ten sam silnik i zobacze rokrece obadam i napisze czy pomoglomiech pisze:Obrazek
ale kolego co ten waż moze byc zbutwialy czy co z nim moze byc ze sie zapowietrza czy w tym kolanku cos moze byc i na tego.Pozdrawiam
-
-
w moim compakciku zaczelo sie od nieszczelnego korka od odpowietrzania chłodnicy przez co wymieniłam chłodnice, poprzez wymianę starych kolanek z przodu i z tyłu silnika, a koncu wymianą uszczelki od głowicą i dopiero się uspokoiło, najlepiej sprawdz wszystkie kolanka jeśli wszytskie są oki /u mnie pękały pod cybantem/ to pozostaje sprawdzić rzeczywiście uszczelke i głowicę.
Ja miałam taki przypadek ze układ był tak zapowietrzony, ze chłodnica pokazywała, że stan płynu jest ok, może dlatego wąż masz pusty ten górny a to oznacza, że ciągle gdzieś ucieka ten płyn.
Ja miałam taki przypadek ze układ był tak zapowietrzony, ze chłodnica pokazywała, że stan płynu jest ok, może dlatego wąż masz pusty ten górny a to oznacza, że ciągle gdzieś ucieka ten płyn.
If I lay here If I just lay here Would you lay with me and just forget the world?
-
-
MiszelBema pisze:przyczyna moich problemow z zapowietrzonym autem i slabym ogrzewaniem
ten uchwyt od termostatu nie ma wplywu na szczelnosc ukladu - wiec to nie jest przyczyna jezeli uklad sie zapowietrzal
moze miec to wplyw na ogrzewanie...zaciety otwarty termostat nie dogrzewal silnika
...tak znowu sie czepiam...