Proszę o pomoc z moja e46 3.0D.
Proszę o pomoc z moja e46 3.0D.
Opisywałam mój przypadek juz rok temu, Poszedl czarny dym na autostradzie. Zmienilismy silnik, kopcila, zregenerowane wtryski, kopcila brak mocy, zmienione świece i za Wasza rada regenacja turbiny, własnie dzisiaj odpieram auto po miesiacu czakania, 400zl w dupe za diagnostyke i wymienie swiec, dalej jestem na poczatku, kopci i brak mocy. Mechanik powiedzial, ze kopci na poczatku na ciemno a jak chwile pochodzi to na niebieskawo. Nikt nie wie co jej jest. Nie dlugo bedzie rok jak nie jezdzi tylko buja sie po mechanikach. Ponad 6 tys wlozone a ona dalej stoi. e46, 136km 2.0D
Wiele serc, jedno bicie, BMW ponad ¿ycie !
no to moze ja sprobuje cos poradzic, według mnie wina leży po stronie sterownika pompy wtryskowej , sterownik jest uwalony albo podaje nie taką dawke mieszanki na wtryski i tu bym szukał, podjedz do dobrego pompiarza i niech sprawdzi co sie dzieje ze strownikiem
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
ja bym mechanika zmienil...i pojechal gdzies gdzie ludzie polecaja...Tomek z dabrowy...krystian z katowic...piorkowskiego mozna jeszcze odwiedzic...ludzie ktorzy bawia sie tylko bmw...skoro tyle zrobione i dalej nie jest ok tzn ze mechanicy nie daja rady i trzeba szukac innego lekarza
...tak znowu sie czepiam...
oczywiscie ze moge
Chodzi mi o to żebyś pojechala do jakiegos elektronika ktory zajmuje sie wymiana badz to regeneracja sterownika pompy wtryskowej, koszt reneneracji waha sie w granicach 300 zlotych ale najpierw niech potwierdzi Twoje obawy i zeby nie narazic Cie na koszta niepotrzebne gdyby wyszło ze sterownik jest dobry.
objawy uszkodzenia sterownika to:
- po wyłączeniu silnika auto nie chce odpalić
- silnik odpalił ale nie reaguje na pedał gazu lub reakcja jest można powiedziec żadna
- silnik nagle zgasł i już nie zapalił
- silnik nierówno pracuje
- silnik mocno dymi
- po rozgrzaniu silnik gaśnie lub przerywa
Masz tu ewentualnie numer do Tomka z Dabrowy z Tobi-cars siedza w samych beemkach 602-269-062
u unikaj pseudo mechanikow ktorzy wyciagaja tylko kase bo jestes kobieta i mozesz sie nie znac na pewnych rzeczach
Chodzi mi o to żebyś pojechala do jakiegos elektronika ktory zajmuje sie wymiana badz to regeneracja sterownika pompy wtryskowej, koszt reneneracji waha sie w granicach 300 zlotych ale najpierw niech potwierdzi Twoje obawy i zeby nie narazic Cie na koszta niepotrzebne gdyby wyszło ze sterownik jest dobry.
objawy uszkodzenia sterownika to:
- po wyłączeniu silnika auto nie chce odpalić
- silnik odpalił ale nie reaguje na pedał gazu lub reakcja jest można powiedziec żadna
- silnik nagle zgasł i już nie zapalił
- silnik nierówno pracuje
- silnik mocno dymi
- po rozgrzaniu silnik gaśnie lub przerywa
Masz tu ewentualnie numer do Tomka z Dabrowy z Tobi-cars siedza w samych beemkach 602-269-062
u unikaj pseudo mechanikow ktorzy wyciagaja tylko kase bo jestes kobieta i mozesz sie nie znac na pewnych rzeczach
ja mialam wypalony tlok, kupywalismy silnik bez osprzetu, zregenerowalismy wtryski, turbine, filtry, 2 razy olej, ja juz jestem zalana, nigdy w zyciu nie wsadzilam tyle kasy w auto, a zminiam mechanika srednio co 2 miesiace, od lipca tamtego roku bawarka stoi i witaj kzk gop
Wiele serc, jedno bicie, BMW ponad ¿ycie !
22 lata,wysoka,zgrabna i teraz uwaga... wolna !! kobieta prosi o pomoc przy samochodzie... tak trzeba bylo temat nazwac ;]
i z knurowa blizej masz do krystiana w katowicach...koles tani nie jest ale moim zdaniem warto
dadatkowo mozna sie o diagnoze przejechac do aso...wiem ze sa teraz jakies promocje na "stare" samochody
i z knurowa blizej masz do krystiana w katowicach...koles tani nie jest ale moim zdaniem warto
dadatkowo mozna sie o diagnoze przejechac do aso...wiem ze sa teraz jakies promocje na "stare" samochody
...tak znowu sie czepiam...
Belex Ty to jak coś walniesz to siwy dym ale w sumie dobry opis do tematu.BeleX pisze:22 lata,wysoka,zgrabna i teraz uwaga... wolna !! kobieta prosi o pomoc przy samochodzie... tak trzeba bylo temat nazwac ;]
no w sumie powienien wykazac ale nigdy nic nie wiadomo, chyba ze rozrzad przeskoczyl o jeden ząbek i też moze to byćAna pisze:le chyba wykazalby komputer ze ten sterownik nie dziala? A nic na komputerze nie wykazalo