zwiekszenie mocy w e36 TD na TDS

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
karol_336
Małopiszący

zwiekszenie mocy w e36 TD na TDS

Post autor: karol_336 »

witam poszukuje osoby która potrafi z TD zrobic TDS chodzi mi tu o zamontowanie intercoolera (rury juz posiadam ) oraz wymiany komputera lub wgrania jakies innej mapy tak aby osiągnąc moc seryjna a potem ewentualnie ją podnieśc poprzez chip czy ktos zna sie na tym?? bardzo bym prosił o odpowiedzi na PW lub poprostu smsem na nr 513 370 302 a ja oddzwonie pozdro:)
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Intercoler to sam sobie zamontujesz .tymbardziej ze już wszystko masz. Ile dałeś za coler.bo s muszę kupić.bo mi rozerwalo
Tak więc trochę cjeci i to ogarniesz :mrgreen:
A wydaje mi sie ze przy samym założeniu colera nie trzeba nic kombinowac z komputerem mapami.ale nie jestem pewien .
Obrazek
karol_336
Małopiszący

hmm cooler mam ale jest za duzy kupiłem z allegro 120zł z przesyłka jednak okazało sie ze mi sie nie zmiesci bo jest za wysoki ma ok.14cm a pochodzi on z tds wiec jak chcesz moge ci go odsprzedac za 100zł z przesyłka:) pozdro dalej czekam na kogos kto mi to ogarnie...pozdro:)
karol_336
Małopiszący

nie no to forum to chyba jedna wielka sciema!! zeby nie było tutaj nikogo kto by sie znał na tym co przedstawiłem w temacie?? porażka na serio myslałem ze jako laik w dziedzinie BMW znajduje tutaj osobe która sie na tym zna...jednak wszystko wskazuje na to ze nie!!!
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Na http://bmw-diesel.pl// na pewno znajdziesz więcej informacji dotyczących Twojego problemu. Chyba że tamto forum to też wielka ściema...
Obrazek
Awatar użytkownika
Honik
Maniak forumowy

Post autor: Honik »

Tak jak Krisstoff napisał, wejdź na inne forum
Tutaj mało kto jeździ dieslem!

Ewentualnie napisz do użytkownika k64. On ogarnia mechanikę itp więc myślę że to nie bd dla niego problem itp.
karol_336
Małopiszący

no w końcu sie znalazła pomocna osoba myslałem ze tylko w forum Vw takie są ale dobrze ze tutaj tez sa takie osoby jak Krisstoff wielkie dzięki pozdro!!!!!
Awatar użytkownika
ManiekCSL
Zaawansowany forumowicz

Post autor: ManiekCSL »

Karol... uwierz mi że jest tu wiele osób które naprawdę ogarniają ale nie znam takiej, która miałaby czas siedzieć w internecie i tylko czekać by odpisać rzeczowo na jakieś nowe pytanie.

Ludzie pracują, mają rodziny i siedzą w wolnym czasie w garażu a jak na forum wejdą raz na tydzień żeby zobaczyć co się w świecie dzieje to jest święto...

Przemyśl następnym razem co piszesz

Sam sposób montażu widać wg real oem
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... r_cooling/
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... _duct_agr/

to zawsze jest pierwszy krok gdy czegoś nie wiem a chce zamontować...
potem pojedź to zestroić odrazu na moc jaka chcesz... powiedzmy podnieść ciśnienie turbo na bezpieczne 0,9 bara

warunkiem takiego zabiegu jest jednak zdrowy silnik, szczególnie pompa bo inaczej szybko Ci się to rozleci
ODPOWIEDZ