e36 coupe pływa tył na dziurach i bije...
e36 coupe pływa tył na dziurach i bije...
Jak w temacie wjade w nierownosc i caly tył plywa i na dziurach klupie z prawej strony boje sie jezdzic tak bo jest nie pewnie jak auto plywa......co to moze byc??
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
jedź na stacje niech Ci sprawdzą, nie wywróżymy nic jak auta nie widzimy
Prawdopodobnie wywaloną masz tuleję pływającą na wahaczu poprzecznym,
Możliwe że wszystkie jakie tam tylko są, a nawet że sanki
Ale pewny będziesz jak pojedziesz na szarpaki, choć przy takim luzie jak opisujesz to wystarczy że koło podniesiesz i wyczujesz
Ale pewny będziesz jak pojedziesz na szarpaki, choć przy takim luzie jak opisujesz to wystarczy że koło podniesiesz i wyczujesz
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734
jutro wymieniam amory gorne mocowania i sprezyny zobaczymy,... a jak sanki wywalone?? nie martw mnie:(ManiekCSL pisze:jedź na stacje niech Ci sprawdzą, nie wywróżymy nic jak auta nie widzimy
- ManiekCSL
Spotkałem sie z przypadkiem gdzie sanki ledwo się trzymały budy - były wyrwane
E36 lubi być katowane przez młodych do granic wytrzymałości
Objawiało się to stukami podczas jazdy slalomem, miało się wrażenie, że całe auto jedzie krzywo raz znosiło na lewo, raz na prawo. Konkretnie stuki były podczas gdy masa samochodu przenosiła się z jednej na drugą stronę...
Ale to ekstremalny przypadek towarzyszący zaspawanym mostom lub katowaniem po niemożliwie dziurawej drodze niemożliwie zgraciałym autem, próbując z niego wykrzesać tyle co samochodem klasy WRC (50% młodzieży która kupuje BMW - czyli nie pasjonaci tylko szpanerzy)
Pozostańmy przy tulejach, sprawdziłeś już na lewarku? najlepiej pojedź na szarpaki i niech sprawdzą całe zawieszenie z tyłu. i tak musisz połowę wyciągnąć, ustawić zbierzność, więc po co później robić znów taka sama robota tylko z innymi tulejami? Za jednym zamachem wszystko...
Tuleje pływające są 2, po jednej na każdą stronę.
Ale pozostałych jest jeszcze 6 po 3 na każda strone + 2 silentbloki od wahaczy wzdłużnych
Przyjrzyj się wózkowi
E36 lubi być katowane przez młodych do granic wytrzymałości
Objawiało się to stukami podczas jazdy slalomem, miało się wrażenie, że całe auto jedzie krzywo raz znosiło na lewo, raz na prawo. Konkretnie stuki były podczas gdy masa samochodu przenosiła się z jednej na drugą stronę...
Ale to ekstremalny przypadek towarzyszący zaspawanym mostom lub katowaniem po niemożliwie dziurawej drodze niemożliwie zgraciałym autem, próbując z niego wykrzesać tyle co samochodem klasy WRC (50% młodzieży która kupuje BMW - czyli nie pasjonaci tylko szpanerzy)
Pozostańmy przy tulejach, sprawdziłeś już na lewarku? najlepiej pojedź na szarpaki i niech sprawdzą całe zawieszenie z tyłu. i tak musisz połowę wyciągnąć, ustawić zbierzność, więc po co później robić znów taka sama robota tylko z innymi tulejami? Za jednym zamachem wszystko...
Tuleje pływające są 2, po jednej na każdą stronę.
Ale pozostałych jest jeszcze 6 po 3 na każda strone + 2 silentbloki od wahaczy wzdłużnych
Przyjrzyj się wózkowi
Ostatnio zmieniony 2012-07-10, 09:04 przez ManiekCSL, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzisiaj ogladalem spod amory ok,gorne mocowania tez,sprezyny tez,tula przy progu prawie wogole jej nie ma:( dwa sworznie i drazki w piatek odstawiam auto i w poniedzialek zbieznosc...
czy to jest ta tuleja przy progu ??
Uploaded with ImageShack.us
czy to jest ta tuleja przy progu ??
Uploaded with ImageShack.us
- ManiekCSL
juz ja zamowilem u siebie...i w piatek wymiana bo ich wogole nie ma juz w aucieManiekCSL pisze:Pozycja numer 4
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... uspension/
Odpowiedź brzmi Tak