[E36] Raz odpala, a raz nie

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Dadeck
Zaawansowany forumowicz

[E36] Raz odpala, a raz nie

Post autor: Dadeck »

Siema.
Znajomy ma compacta, nie jest mega zapaleńcem, po prostu sprowadził go sobie wiele lat temu i użytkuje. Poprosił mnie żebym zapytał na forum co może być przyczyną :
Auto odpala jak chce, raz pali od strzała, raz nie 'łapie' w ogóle. Nie słychać nic, podobno nawet akumulatora (akumulator nowy).
Miał ktoś tak kiedyś ? Może to rozrusznik ? Dodam że auta nie widziałem na oczy dość dawno, tylko pośrednicze :razz:
Silnik M43
Obrazek
majek
Małopiszący

Post autor: majek »

może ma pękniętą głowice niech zobaczy czy ubywa mu płyn chłodniczy
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

a co ma głowica do tego że rozrusznik nie kręci? :razz:
majek
Małopiszący

Post autor: majek »

miałem pękniętą głowice to rozrusznik kręcił fajnie auto odpaliło a czasem wogóle niechciał nic kręcić bo silnik chytało na cylindrze i nie zakrecił nic sie nie działo jakby akumulator padł i nie było prądu, a rozrusznik by było słuchać jakby objeżdżał chyba ze elektromagnes padł to wtedy nic sie nie będzie działo
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

dadeck musisz trochę sprecyzować czy nie kręci rozrusznik, czy słychać ze tyka bo "nie łapie" można zrozumieć że kręci a nie odpala albo że w ogóle nic się nie dzieje
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

Moloch, dobrze mówi daj więcej informacji samo kręci a czasem nie może być spowodowane całą masą usterek :grin:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
ODPOWIEDZ