Jak w temacie napisane chcialem sie doweidziec cos wiecej o swapie z silnika 1,8is na 3.2 M POWER .Bo mam do zalatwienia taki silnik wraz z skrzynia biegow i kompem tylko czy trzeba cos jeszcze wymienic lub przerobic??napewno dyfer wraz z calym walem napedowym bedzie do wymiany..a co z chlodnica?
jeszcze zobacze moze znajde jakiegos mechanika ktory by sie podjal takiej zamiany... a cena tego silnika to wiecej mni bedzie kosztowal transport niz ten silnik hehehe
HEh dokladnie gozej jak zaplacisz za transport i okaze sie ze to zlom ale czy nie lepiej sobie kupic juz orginalnego m-powera??? chyba koszty swapa itp wyniosa cie akurat tyle co kosztowala taka bunia
z auta ci zostanie tylko karoseria i srodek. Wszystko musisz wymienic z ukladu jezdnego. Licznik tez bo tam jest inny obrotomierz itp. Chlodnica i wszytsko wlacznie. Jak dla mnie to nieoplacalne jesli nigdy nie probowales jak chodzi silnik bo czesto jest tak ze 6 bieg szwankuje. Mysle ze nie chcialbys tez tego pozniej zagazowac bo to porazka. Moze najpierw sobie zobacz na allegro o ile znajdziesz, ile kosztuja tarcze, klocki i inne zuzywajace sie elementy. Tym bardziej ze nie wiesz w jakim stanie jest silnik. Tam nie kupisz podrobek do zawieszenia itp tylko wszystko oryginalne i na zamowienie.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
silnik jest sprawny bo to ujek mi zalatwia z niemiec maja tam taki na warsztacie z rozbitej M3 tak ze sie na tym zna ten licznik i pare innych czesci moglby mi tez poslac z silnikiem tylko musialbym kogos znalesc kto by to przerobil i powiedzial konkretnie co trzeba wymienic ..
dlamnie przekladka czy swap na inny silnik to totalna porazka widzialem juz pare bmw co swapowalo z 1.6 na 2,5 albo 1,8 na 2L to moge powiedziec jedno do dzisiaj czyli rok od swapownia auto wiecej stoji niz jezdzi .POPROSTU swapu NIEROBI FABRYKA a co za tym idzie to sami wiecie
znam kolesia co do e36 wrzucil 3,0. Do tego jakis tam czip i szlo leb w leb z M3. zna sie na mechanice i juz sprzedal autko bo ciagle mial problemy z silnikiem. Cos mu ciagle nie pasowalo...
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE