Gwint e46 touring

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
grzeskobmwe39
Małopiszący

Gwint e46 touring

Post autor: grzeskobmwe39 »

Witam...panowie interesuje mnie zasada dzialania zawieszenia gwintowanego...?auto mam od okolo pol roku.idzie zima a auto jest tak nisko ze zeby podjechac pod dom to musze jechac na 1 i pol sprzegle...jak to podniesc??z tyłu gwint na sprezynie jest na maksa w gorze.a z przodu niema regulacjii.Jezeli by ktos chcial nawet zamienie za seryjne...
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

grzeskobmwe39 pisze:a z przodu niema regulacjii
to wychodzi na to ze z przodu nie masz gwintu
Obrazek
Awatar użytkownika
Aman
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Aman »

grzeskobmwe39, to z przodu bedziesz mial sprezyny obnizajace, i zeby go podniesc do gory to niestety ale bedziesz musial kupic sprezyny wyzsze :) a tyl zeby podniesc to powinienes miec klucze do gwintu no i nic wiecej tylko skrecic go wyzej :)
Obrazek
Bylo e46 320d, e39 528i, E46 320d jest E46 330Ci ...:::AmAn:::...
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

no stary...to widze ze dokladnie ogladales auto przy zakupie...
...tak znowu sie czepiam...
grzeskobmwe39
Małopiszący

nie bój sie auto obejrzałem dokladnie :) wiem ze z przodu niema gwintu ale jezeli z przodu zmienie sprezyne to i z tylu bede zmuszony :)w Lato auto wyglada niezle ale w zime na 15 bedzie tragedia...za nisko siedzi...klucz do gwintu mam ale jest dzwigniete na maksa...chyba ze na zime gumy w sprezyne wloze moze to cos da....ewentualnie moze sie ktos znajdzie na zamiane na seryjne...
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

najlepiej miec 4 sprezyny o tej samej charakterystyce plus te same amorki przod i tyl ( twardosc )

wiec albo szukaj do przodu gwintu ( mozna dokupic ) albo sprezyny na przod ( tylko wtedy co...dupa na lato nisko a z przodu motorowka ? )

trzeba sie na cos zdecydowac
...tak znowu sie czepiam...
grzeskobmwe39
Małopiszący

jezeli nie bedzie chetnego na zamiane to kupie 4 sprezyny nowe seryjne i amorki tyl bo sa jakies zólte...napewno nie seryjne...na przegladzie amorki pokazywaly 78% wiec dobre sa...po zmianie z 18cali na 15 zimowe auto jest zbyt niskie aby jezdzic po nie utwardzonej drodze a taki mam dojazd do domu....i musze miec jakies rozwiazanie na zime;/bo naprawde jest nisko...
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

grzeskobmwe39 pisze:bo naprawde jest nisko...
daj foto jak jest nisko
Obrazek
grzeskobmwe39
Małopiszący

Z predkoscia mojego radiowego neta niema opcji :Dmoze jutro jak bede miał dostep do szybszego neta to cos wrzuce :Di dam link:)
grzeskobmwe39
Małopiszący

no i fotki dodane :Dmona ogladac w dziale nasze bmw :Dmoze jest ktos chetny za zamiane zawieszenia??
Mario330d
Małopiszący

Post autor: Mario330d »

grzeskobmwe39 pisze:no i fotki dodane :Dmona ogladac w dziale nasze bmw :Dmoze jest ktos chetny za zamiane zawieszenia??
Kolego jeśli dalej potrzebujesz sprężyn to ja mam ori sprężyny i mogę ci odsprzedac za dobrą kasę.
ODPOWIEDZ