[E36] Częściowe oklejenie boczków - problem...

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
drspa

[E36] Częściowe oklejenie boczków - problem...

Post autor: drspa »

Podnośniki szyby już zmieniłem i wszystko hula, przy okazji chciałem obić boczki czarną eko-skórą i nie dałem rady zdjąć tego elementu zaznaczonego poniżej na zdjęciu, wie ktoś jak oderwać ten element od boczka?

Obrazek

Pozdrawiam.
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

musisz od drugiej strony odkrecic blachę co jest przykrecona do uchwytu zamykania dzwi ,i chyba najlepiej rozwiertac plastikowe nity w kolo ja tak robilem
Obrazek
drspa

Rozumiem, ale ona jest ten mały boczek do tapicerki jest przyklejony i żadnych nitów nie widze ;/
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

z malymi boczkami to nie wiem jak to jest ,ale wydaje mi sie ze tez musza być sciągane
Obrazek
drspa

są ściągane, tylko przyklejone do tapicerki, moze poczekamy az ktos sie wypowie kto to robil?
Awatar użytkownika
Wegrzol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Wegrzol »

co do boczkow to moge ci poslac jak ja robie bez niow na kleju wystarczy:) pozdro
FaTuM

Post autor: FaTuM »

co do boczkow to moge ci poslac jak ja robie bez niow na kleju wystarczy:) pozdro
Pokaż Wegrzol jestem ciekaw albo na PW poslij :)
Awatar użytkownika
Wegrzol
Zaawansowany forumowicz

witam no to tak demontujesz boczek zrywasz mat5eriał ,oczyszczasz jak na zdjeciu <najlepiej to idzie szczotka druciana a jak jest stary klej to podgrzewasz leko i jedzie sie szpachelką>
Obrazek
kupujesz KLEJ BONATERM A-PLUS jest to napedzel <zadnego budaprenu nic bo to sie pozniej rozkleja od ciepla >BONATREM jest najlepszym klejem do takich rzeczy przekonałem sie sam:)
Obrazek
klejmy od najgłębszych części jakie są w boczku i czekamy do wyschnięcia 30 min jak wyschnie kleimy dalsze części na zewnątrz:) taki efekt
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zycze miłej pracy i dużo cierpliwości pozdrawiam..:)
lechu77
Małopiszący

Post autor: lechu77 »

efekt extra pogratulować tylko
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

wegrzol, toś robił u siebie w sedanie nie ? Chyba już ich nie masz - co rozkleiły się czy co ?
Obrazek
Kamilbc
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kamilbc »

Calego tego nie sciagniesz, zapomnij. Spróbuj sam material bo tak gwarantuje ze peknie Ci plastik.
Awatar użytkownika
Wegrzol
Zaawansowany forumowicz

Ten klej co pokazalem jest lepszy nisz te wszystkie butapreny bo tyl mialem na butaprenie i kipa a te przody byly na tym ibyla igielka a czemu niemambo mi sie wizja zmienila:) i sam robilem i ze skajen niema problemu tylko trza miec checi i duzo czasu:)jak cos to dzwoncie postaram sie pomoc:)
Moja Unitra to jest to, na osiedlu robi show
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

wegrzol pisze:jak cos to dzwoncie postaram sie pomoc:)
Tak tak ja też podjadę przytrzymać jak co :razz: :grin: :bmw:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

wegrzol, GERMAN - może skorzystam z waszych pomocnych rąk... z góry dzięki :bmw:

Ps: a udało Ci się tak ten materiał wygładzić żeby nie robiły się fałdy ? I mówisz skajem to kleiłeś: jak długo to miałeś ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Wegrzol
Zaawansowany forumowicz

Miałem to przez dwa latka i bylo oky a wygładzasz szmatka i raczka i do roboty klej bardzo ladnie lapie takze niebylo problemu:) sa tez do kupieniz takie walki z gumowa rolka:)
Moja Unitra to jest to, na osiedlu robi show
ODPOWIEDZ