Podnośniki szyby już zmieniłem i wszystko hula, przy okazji chciałem obić boczki czarną eko-skórą i nie dałem rady zdjąć tego elementu zaznaczonego poniżej na zdjęciu, wie ktoś jak oderwać ten element od boczka?
musisz od drugiej strony odkrecic blachę co jest przykrecona do uchwytu zamykania dzwi ,i chyba najlepiej rozwiertac plastikowe nity w kolo ja tak robilem
witam no to tak demontujesz boczek zrywasz mat5eriał ,oczyszczasz jak na zdjeciu <najlepiej to idzie szczotka druciana a jak jest stary klej to podgrzewasz leko i jedzie sie szpachelką>
kupujesz KLEJ BONATERM A-PLUS jest to napedzel <zadnego budaprenu nic bo to sie pozniej rozkleja od ciepla >BONATREM jest najlepszym klejem do takich rzeczy przekonałem sie sam:)
klejmy od najgłębszych części jakie są w boczku i czekamy do wyschnięcia 30 min jak wyschnie kleimy dalsze części na zewnątrz:) taki efekt
Zycze miłej pracy i dużo cierpliwości pozdrawiam..
Ten klej co pokazalem jest lepszy nisz te wszystkie butapreny bo tyl mialem na butaprenie i kipa a te przody byly na tym ibyla igielka a czemu niemambo mi sie wizja zmienila:) i sam robilem i ze skajen niema problemu tylko trza miec checi i duzo czasu:)jak cos to dzwoncie postaram sie pomoc:)
Miałem to przez dwa latka i bylo oky a wygładzasz szmatka i raczka i do roboty klej bardzo ladnie lapie takze niebylo problemu:) sa tez do kupieniz takie walki z gumowa rolka:)