[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Mati nie zmieniaj nie zmienia :wink: Tylne lampy takie kupiłem, mają migacz i cofanie lekko zadymione-fabrycznie(choć nie wiem kto je wyprodukował ale jakościowo są na -5). To taka lampa niby m3 ale z ciemniejszą górną sekcją..

Co do modów to najbardziej mi teraz zależy na sportsize, ostatnio poszły mi takie piekne z przed nosa na allegro :evil:
Ostatnio zmieniony 2012-09-24, 21:33 przez whucrew, łącznie zmieniany 2 razy.
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

whucrew pisze: Tylne lampy takie kupiłem, mają migacz i cofanie lekko zadymione-fabrycznie(choć nie wiem kto je wyprodukował ale jakościowo są na -5). To taka lampa niby m3 ale z ciemniejszą górną sekcją..
Aha. To do tych lamp pasował by dymiony migacz... Chociaż ja bym na twoim miejscu kupił białe kierunki i z tyłu też zmienił światła - zapytaj może ktoś się będzie chciał zamienić tylnymi lampami . :wink:
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

Aha. To do tych lamp pasował by dymiony migacz... Chociaż ja bym na twoim miejscu kupił białe kierunki i z tyłu też zmienił światła - zapytaj może ktoś się będzie chciał zamienić tylnymi lampami .
Też o tym myśle hmmm.. Byłby taki "clean look" wtedy. Tylko szkoda mi tych lamp bo są dośc wyjątkowe- nigdy jeszcze nie widzałem u nikogo takich i w nocy pięknie świecą..

A z drugiej strony dymione kierunki na pysku mi sie nie widzą..

Coś z tym zrobie :razz:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

whucrew pisze:Tylko szkoda mi tych lamp bo są dośc wyjątkowe- nigdy jeszcze nie widzałem u nikogo takich i w nocy pięknie świecą..
Nie umiem sobie przypomnieć nicka ale jest tu taka jedna osoba (bodajże czerwone E36 coupe) i też ma takie lampy na tyle :razz:
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

No witam :bmw: Jak zwykle z braku czasu trzeba zrywać pajęczyny ale troszkę przy aucie porobiłem, głównie kosmetyka. Do tego udało się zrobić "pare" foto więc je wrzucam:

Ale najpierw:

Do ogarnięcia miałem pare drobnostek i na pierwszy ogień poszedł wypadnięty prawy dolot do hamulców oraz czujnik temperatury:

Obrazek
Przy tym wszystkim odkryłem rudą w niespodziewanym miejscu! Nie wiem dlaczego tam ale obstawiam że ten skrawek spawu był słabo zabezpieczony lub uszkodzony. Na szczęscie nie było tego wiele. Wyczyściłem do żywego, potem minia-2 warstwy i zabezpieczenie antykorozyjne. Niezbyt ładnie ale zime przetrwa a na nowy sezon oddam to w ręce specjalisty

Tego też dnia poprawiłem plastiki przy tylnych dzwiach które zle poskładał blacharz i wymieniłem wieszaki tylnego tłumika bo mi wisiał jak staremu psu pisanki :???:

Nie mam tego na zdjęciach bo czasu mam mało żeby coś zrobić a co dopiero dokumentować. I tu muszę się czymś pochwalić na czym bardzo mi zależało i co było trudno zdobyć.. Wiekie dzięki dla wszystkich za to :bmw:

Obrazek

Autko doczekało się nowego oleju BP 5000 5W-40 , filtra oleju i powietrza MANN . Przy tych wszystkich kosmetycznych poprawkach udało się pomalować zaciski na niebiesko:

Obrazek

Do tego wpadły mi sprężyny obniżające z e46 tył ale jakoś nie mogę się za to zabrać. Boję się wyciągania tylnich nadkoli (i tu dzięki dla Kapera za wszelkie info). Muszę do tego dojrzeć..

Jak narazie modów tylko tyle bo strasznie się zafiksowałem na sportsitze do mojego auta i postanowiłem że mają priorytet: Szukam na allegro odpowiednich ale na razie nic :???:

Dodam tylko że autko ostatnio przeszło test na niemieckiej autobanie bardzo przypominającej trasę Kraków-Katowice :wink: i na tych wielkich kołach poszło 220 km/h bez problemu :bmw: Do tego toczyło walkę z czarną e36 323 coupe :kolebka: Nie było lekko i pozdro dla nieznajomego właściciela coupetki :bmw:

A tu pare nowych foto: :wink:
Ostatnio zmieniony 2015-02-09, 22:47 przez whucrew, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Mogles chociaz sciagnac te zaciski do malowania... Co z tymi szybami jest porobione? Boczne czarne, tylna i przod zwykle :shock: Ile maja szerokosci tylne felgi?
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

Koza , zaciski pomalowane w dziwny sposob i kolor , za to kolka fajne
Obrazek
Waldek100581
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Waldek100581 »

Widze dużo działasz..z zewnatrz auto potrzebuje zejścia w dół ,w środku ogarniecia siedzeń,boczków.Po tych manewrach bedzie wyglądać nieżle.
montrealblau..
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Ile maja szerokosci tylne felgi?
9J

Noo koza okropna :mrgreen: zaciski osobiście bym pomalował na czarno ewentualnie srebrno
Obrazek
Awatar użytkownika
Beny
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Beny »

ładnie ładnie :D te felgi to mnie prześladują :P pięknie się prezentuje jeszcze brakuje gleby :D:D:D
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

udało się pomalować zaciski na niebiesko:
raczej:
-zaciski
-kolcek
- i piastę :DDD

zabezpieczenie uszło z życiem :lol: na szczęście

Z tymi szybami doskonały i ciekawy setup :shock:
jeszcze tego nie widziałem.....

a o kierunkach koledzy już mówili???
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
whucrew
Maniak forumowy

Ach chłopaki wy to nic nie czytacie.. :wink:

Więc powtórzę:
-tak ,pójdzie na glebę (mam już sprężyny na tył)
-tak, kierunki zmienie ale to dla mnie teraz mało istotne
-tak, fotelę będą też tylko że sportsitze z e36 lub e46
-tak, folia z szyb zniknie - i tu pytanie?

Jak skutecznie zdejmuje się folie z szyb? Jest jakiś sposób?
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

whucrew pisze:Jak skutecznie zdejmuje się folie z szyb? Jest jakiś sposób?
opalarką :wink:
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

raczej:
-zaciski
-kolcek
- i piastę :DDD

zabezpieczenie uszło z życiem :lol: na szczęście
Wcale nie :wink: Wystarczy trochę zaradności i potem nie ma problemu z zakładaniem kopyta. A zawleczkę malowałem osobno :mrgreen: Więc nic się nie obstało :lol:

Kaper:

A no to fajnie. Na dniach to zaatakuję. Co do niebieskiego koloru to tak dziwnie wygląda tylko na zdjęciach. W realu jest jak w logo :m: Jest to nawiazanie do mojej poprzednie e36. Zrobie w tym kolorze też rozpore i może coś jeszcze pod maska. Jak zdecyduję się na soczewki to obwódki też zrobię na ten kolor..

Beny napisał/a:
ładnie ładnie :D te felgi to mnie prześladują :P pięknie się prezentuje jeszcze brakuje gleby :D :D:D

No dzięki bardzo. Na zimę będą na sprzedaż wiec jak coś to wiesz :wink:
Ostatnio zmieniony 2012-12-21, 20:04 przez whucrew, łącznie zmieniany 2 razy.
whucrew
Maniak forumowy

21.12.2012[shadow=red][/shadow]
Koniec Świata!!!

...się nie odbył?? :zdziwko:

W takim razie postanowiłem się przypomnieć odrobinę bo okazało się ,że wszystkie moje inwestycje nie spłoną w wielkiej kuli ognia, ani nie utoną w globalnej powodzi, nie zamarzną w zlodowaceniu ani nie skonfiskują jej komuniści ze skośnymi oczami i komunistki ze skośnymi.. :razz:

Więc od czegu tu zacząć? Może od tego że podczas ostatnich śniegów mało co nie zarąbałem w drzewo? Fajne uczucie gdy wchodzisz w kontrolowany poślizg( tak ci się zdaje) i euforia zmienia się w przerażenie gdy auto po kontrze przeskakuje z zewnetrznej strony zakrętu na wewnętrzną i celuje ryjem prosto w drzewo.. A jeszcze lepsze gdy szarpiesz coś tam instynktownie kierownicą by w ułamku sekundy się pogodzić z tym co się zaraz stanie.. I ta myśl w głowie: lewa ćwiartka, lewe dzwi, może jeszcze prawe, lakiernika mam znajomego więc tylko 200 za element.. Nie będzie żle.. Po czym na gazete mijasz sobie to drzewo w tumanach śniegu z pobocza i.. Nic!!!

Po tym wszystkim pojechałem do domu..

A w miedzy czasie.. Wpadło pare gratów..

Obrazek

Tu na zegarach:

Obrazek

W aucie:

Obrazek

Ten fajowy korek z napisem Castrol ( mam w silniku olej BP ale ciiiii... :roll:

Obrazek

Dodam że korek wpadł dzięki uprzejmości Panów Brejza end Biały Company (Dzięki wam!!)
Takie coś zaraz po zakupie:

Obrazek

Ale było zapowietrzone wiec:

Obrazek

Gałka nie jest zainstalowana bo nie mogę zdjąć obecnej :evil:

Ale to jest już na aucie (ori):

Obrazek

Oprócz tego wpadły wahacze przód meyle ale zdjęć nie mam bo odbyło się to wszysto u Michała Brejzy. Po wszystkim bije mi kierownica (czasami) od 90 km/h. Obstawiam że to opony zimowe które kupiłem na szybko (używane..) Bo na tyle mam nowe Dębice Frigo 195/65 i są rewela..

Oprócz tego na zainstalowanie czeka też :

Obrazek

i chyba któraś Lambda na dniach..

oraz:

Obrazek

Obrazek

i wisienka (do odnowienia co prawda ale jednak :br: )

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2014-06-19, 21:21 przez whucrew, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ