BMW E39 Sedan lub E46 Coupe :)
BMW E39 Sedan lub E46 Coupe :)
Witam.
Przedstawię po krótce sytuację, mam lekki zamęt głowy.
W czerwcu wracam do PL i odrazu będę potrzebował auta więc wybór chcę podjąć już i skupić się na szukaniu pomalutku fajnej sztuki.
Biorę pod uwagę marki premium, ale tutaj chciałbym dowiedzieć się odnośnie 2 modeli Bawarskich które mnie interesują.
Budżet będzie do 20.000 PLN.
W grę wchodzi E39 tylko w sedanie i tylko w automacie lub E46 Coupe najlepiej też w automacie. Silnik tylko benzyna. Minimum w grę wchodzi w E46 2.8 193KM (ale to wtedy manual, żeby osiągi były lepsze), chyba że trafi się w tej cenie 330i to w automacie
Minimum w E39 to raczej 3.0 bo 2.8 w automacie bedzie za wolny (osiągi minimum to 0-100 7-7.5s). Manuali raczej bym nie chciał chce mieć i wygodę i osiągi
Pytanie jak w tym budżecie prezentuje się rynek tych aut, eksploatacja (w E39 kusi V8, jest mniejsze 3.5 ale pewnie lepiej obejrzec sie za 540iA bo koszty ta same a osiągi dużo lepsze??).
Czytam dużo o tych modelach, ale nic nie odda tego tak jak specjalisci czyli forumowicze
Nie wiem, czy E46 Coupe w tej kwocie będzie godne uwagi a niestety nie mogę dołożyc więcej grosza bo czekają mnie wydatki na dom, wesele itd więc kwota na auto to żelazne 20.000 PLN.
Z góry dziękuję przyjaciołom forumowiczom za miłą pomoc w rozwianiu wątpliwosci na temat tych modeli, co i jak wybrać
Przedstawię po krótce sytuację, mam lekki zamęt głowy.
W czerwcu wracam do PL i odrazu będę potrzebował auta więc wybór chcę podjąć już i skupić się na szukaniu pomalutku fajnej sztuki.
Biorę pod uwagę marki premium, ale tutaj chciałbym dowiedzieć się odnośnie 2 modeli Bawarskich które mnie interesują.
Budżet będzie do 20.000 PLN.
W grę wchodzi E39 tylko w sedanie i tylko w automacie lub E46 Coupe najlepiej też w automacie. Silnik tylko benzyna. Minimum w grę wchodzi w E46 2.8 193KM (ale to wtedy manual, żeby osiągi były lepsze), chyba że trafi się w tej cenie 330i to w automacie
Minimum w E39 to raczej 3.0 bo 2.8 w automacie bedzie za wolny (osiągi minimum to 0-100 7-7.5s). Manuali raczej bym nie chciał chce mieć i wygodę i osiągi
Pytanie jak w tym budżecie prezentuje się rynek tych aut, eksploatacja (w E39 kusi V8, jest mniejsze 3.5 ale pewnie lepiej obejrzec sie za 540iA bo koszty ta same a osiągi dużo lepsze??).
Czytam dużo o tych modelach, ale nic nie odda tego tak jak specjalisci czyli forumowicze
Nie wiem, czy E46 Coupe w tej kwocie będzie godne uwagi a niestety nie mogę dołożyc więcej grosza bo czekają mnie wydatki na dom, wesele itd więc kwota na auto to żelazne 20.000 PLN.
Z góry dziękuję przyjaciołom forumowiczom za miłą pomoc w rozwianiu wątpliwosci na temat tych modeli, co i jak wybrać
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca będzie DUPA!
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Za 20 tysi zycze powodzenia. jak chdesz e39 to wpadnij na bmw5er.pl, tam chlopaki sie bardzo dobrze znaja to pewnie Ci pomoga. Zobacz tez w gieldzie, bo widze pare dobrych sztuk za ta kase.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Panowie przedlifta 330 kupi poniżej 30 tysięcy spokojnie.
Nie napisał jakich roczników szuka.
Nie mówię że 330 za 20k znajdzie, bo to jest chyba niemożliwe
328 za lekko ponad 20k też już można fajną sztukę wyrwać.
E46 mocno pospadały z cen jednak.
No ale jednak jak masz sztywne 20k to raczej nie masz co szukać.
Wpakujesz 2x tyle w auto żeby je wyratować.
530 e39 zadbane, to graniczy chyba już z cudem. A ceny, serwisowanych sztuk z pewnym 100% przebiegiem, który już tez nie będzie mały w ori lakierze, zabijają
Niestety kolego ale sobie będziesz musiał dołożyć z 5k albo zmniejszyć wymagania silnikowe.
Nie napisał jakich roczników szuka.
Nie mówię że 330 za 20k znajdzie, bo to jest chyba niemożliwe
328 za lekko ponad 20k też już można fajną sztukę wyrwać.
E46 mocno pospadały z cen jednak.
No ale jednak jak masz sztywne 20k to raczej nie masz co szukać.
Wpakujesz 2x tyle w auto żeby je wyratować.
530 e39 zadbane, to graniczy chyba już z cudem. A ceny, serwisowanych sztuk z pewnym 100% przebiegiem, który już tez nie będzie mały w ori lakierze, zabijają
Niestety kolego ale sobie będziesz musiał dołożyć z 5k albo zmniejszyć wymagania silnikowe.
Oczywiscie ja mam takie podejście do tego, że nie szukam auta nowego z salonu
Każde używane kilkunastoletnie a tym bardziej tej klasy będzie wymagało wstępnego serwisu i na to będę miał przy zakupie używnego auta trzeba iść na kompromisy i nie szukać ideału wszytsko można sobie poprawić po zakupie
Każde używane kilkunastoletnie a tym bardziej tej klasy będzie wymagało wstępnego serwisu i na to będę miał przy zakupie używnego auta trzeba iść na kompromisy i nie szukać ideału wszytsko można sobie poprawić po zakupie
Wole wydać to na coś konkretniejszego ale starszego niż jeździć jakimś gównienkiem 318 lub 323i które śmigam każdym moim poprzednim autem bez starania się
Narazie dresy nie odpowiadać bo i tak już tu nie zaglądam :]
P.S Było kulturalnie Moloch pisać :]
Narazie dresy nie odpowiadać bo i tak już tu nie zaglądam :]
P.S Było kulturalnie Moloch pisać :]
buahahah posikałem się jak to poczytałem "P.S Było kulturalnie Moloch pisać :]" tak jak by mnie to uraziło tylko ja wiem że kasa którą wydałem na auto to była dobrze wydana kasa między innymi w silnik 323, i wiem że jest on tak zdrowy że będzie on jeździł wiele wiele lat, a chcę widzieć to 330 za 20 tysii Tak jak napisałem chłopaczek chciał usłyszeć to co chciał i inna opcja nie wchodziła w grę, nikt go po główce nie pogłaskał to strzelił fochem (dzięki Ksawer za poprawkę )
PS. Żebyś się nie zdziwił jak te moje "gówienko" 323 cię objedzie bo pewnie nie wiesz o tym że 323 to nie silnik 2,3 tylko 2,5 z mocą 170 koni... kup "zdrowe" 330 to zobaczymy czy poradzi sobie z naprawdę zadbanym 323
Najlepsze to że typ kupi jakieś 330 za 20tysi i potem powie eeee bo te BMW to takie mułowate silniki i awaryjne... nie dziw jak to będzie milion razy przegrzane
Wnoszę o bana dla tego pana za obrazę mnie i całego forum
PS. Żebyś się nie zdziwił jak te moje "gówienko" 323 cię objedzie bo pewnie nie wiesz o tym że 323 to nie silnik 2,3 tylko 2,5 z mocą 170 koni... kup "zdrowe" 330 to zobaczymy czy poradzi sobie z naprawdę zadbanym 323
Najlepsze to że typ kupi jakieś 330 za 20tysi i potem powie eeee bo te BMW to takie mułowate silniki i awaryjne... nie dziw jak to będzie milion razy przegrzane
Wnoszę o bana dla tego pana za obrazę mnie i całego forum