Jak zabezpieczyc dach i uzytkowac e36 cabrio.:)

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Patryk85
Zaawansowany forumowicz

Jak zabezpieczyc dach i uzytkowac e36 cabrio.:)

Post autor: Patryk85 »

Jak w temacie czym go zabezpieczyc z\na zime i jak najlepiej go myc?? :mrgreen:
Awatar użytkownika
SebaE36
Maniak forumowy

Post autor: SebaE36 »

Patryk85, mi najlepiej brud puscił po Ludwiku :mrgreen: :mrgreen: A poza tym mam jeszcze 3 preparaty z BMW jeden do czyszczenia drugi do impregnacji a trzeci do czegos jeszcze. Ogolnie cabrio nie jest takie straszne w utrzymaniu chyba ze bedzie dziura w dachu...
Patryk85
Zaawansowany forumowicz

SebaE36 pisze:Patryk85, mi najlepiej brud puscił po Ludwiku :mrgreen: :mrgreen: A poza tym mam jeszcze 3 preparaty z BMW jeden do czyszczenia drugi do impregnacji a trzeci do czegos jeszcze. Ogolnie cabrio nie jest takie straszne w utrzymaniu chyba ze bedzie dziura w dachu...
a powiedz mi jak jest ze staniem pod chmurka bo ja garazu nie mam:(
Awatar użytkownika
SebaE36
Maniak forumowy

Post autor: SebaE36 »

Patryk85, no wiadomo ze bedziesz musial czesciej czyscic... Ale jak nie bedzie dziury zadnej i nie ebdzie ciekł to mysle ze nie ebdzie zle.
Patryk85
Zaawansowany forumowicz

SebaE36 pisze:Patryk85, no wiadomo ze bedziesz musial czesciej czyscic... Ale jak nie bedzie dziury zadnej i nie ebdzie ciekł to mysle ze nie ebdzie zle.
To wiem ale wdze ze duzo auto ze szmata na dachu stoi w zime pod chmurka i jezdzi i nic sie nie dzieje..
Gremlin
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Gremlin »

Tylko Patryk85, zobacz właścicieli Tych samochodów bo jak przesiąknie dach to szybko auta nie nagrzejesz i wiecznie zaparowane szyby w takim klimacie :D Pomyśl o hardtop na Zimę jak chcesz trzymać pod chmurką :) A co do utrzymania wystarczy tak jak seba napisał
Teraz e36 Touring indyvidual :D
Awatar użytkownika
DREE
Zaawansowany forumowicz

Post autor: DREE »

moga stac na chmurce lecz z czsem material niszczeje,bedac wystawiony na dzialanie slonca z czasem bedzie plowiec..sa preparaty do konserwacji dachu,no i garaz by sie przydal :wink:
Admin
Site Admin

Post autor: Admin »

jest zestawik carnaba czy caramba na allegro do dachow, uzywam juz 4-5 lat i jest ok, dodatkowo kupuję sobie impregnat do namiotow co pododuje ze woda nie wsiąka tylko kroplami spiernicza z dachu
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

Post autor: gamek2 »

jezeli auto stoi pod chmurka to raz na 2-3 miesiace impregnuj dach a napewno nic sie z nim nie stanie :wink:
Patryk85
Zaawansowany forumowicz

gamek2 pisze:jezeli auto stoi pod chmurka to raz na 2-3 miesiace impregnuj dach a napewno nic sie z nim nie stanie :wink:
Dzieki koledzy za wszelkie rady :mrgreen: :br:
ODPOWIEDZ