Co to za wydech?? E36 2,8...znawcy do tablicy...

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Patryk85
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Patryk85 »

PRIMO pisze:
Patryk85 pisze:napisalem im emaila zobaczymy ile mi wycenia wydech do mojej 2,8:)
chcesz caly czy tylko końcowy ?
koncowy :bmw:
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Mystic888 pisze:
majek pisze:zrób sobie przelot zostaw tylko oryginalny tłumik i już będziesz miał dźwięk bo mam podobny tylko że niemam dwururki silnik 2.0
Zostanie ze 150 koni i 170 Nm. Wspanialy plan. Silniki BMW uwielbiaja przeloty :neutral:
Tak jak pisze mystic... to jest największą głupotą zrobić przelot... kucyki pouciekają na wszystkie strony świata tym przelotem :bmw:
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Patryk85, jak Ci wycenią to potem napisz tutaj a nawet możesz mi napisać na PW co i jak...

Ps: Rafael miał dokładnie taki sam wydech w E36 coupe:

http://www.youtube.com/watch?v=uegB5QDHTyY
Obrazek
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Post autor: Ksawer »

Moloch pisze:
Mystic888 pisze:
majek pisze:zrób sobie przelot zostaw tylko oryginalny tłumik i już będziesz miał dźwięk bo mam podobny tylko że niemam dwururki silnik 2.0
Zostanie ze 150 koni i 170 Nm. Wspanialy plan. Silniki BMW uwielbiaja przeloty :neutral:
Tak jak pisze mystic... to jest największą głupotą zrobić przelot... kucyki pouciekają na wszystkie strony świata tym przelotem :bmw:
Głupotą może i to jest ale czy konie uciekną :wink: :???:
Ja mam pełen przelot i z miłą chęcią mogę się ścignąć z seryjnym wydechem :wink: jedyne co mi się zmieniło to brzydki metaliczny dźwięk który zostaje z tyłu i prawie go nie słyszę :razz:

Chociaż ja w 2.8 bym nie robił przelotu :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Ksawer, i seryjne auto zrobilo by Cie jakby chcialo.
Robilem dziesiatki wydechow w roznych wersjach silnikowych. I do zadnej wolnossacej jednostki BMW nie pasowal przelot. Przelot jest dobry ale przy tubro/kompresor.
Metaliczny dzwiek powoduja inne rzeczy.
Wiec nie gadaj glupot, ze w 2.0 zrobiles a do 2.8 bys nie zrobil. Co to za roznica?
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Patryk85
Zaawansowany forumowicz

Kaper pisze:Patryk85, jak Ci wycenią to potem napisz tutaj a nawet możesz mi napisać na PW co i jak...

Ps: Rafael miał dokładnie taki sam wydech w E36 coupe:

http://www.youtube.com/watch?v=uegB5QDHTyY
Dam znac na pewno:)
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Mystic888 pisze:Ksawer, i seryjne auto zrobilo by Cie jakby chcialo.
Robilem dziesiatki wydechow w roznych wersjach silnikowych. I do zadnej wolnossacej jednostki BMW nie pasowal przelot. Przelot jest dobry ale przy tubro/kompresor.
Metaliczny dzwiek powoduja inne rzeczy.
Wiec nie gadaj glupot, ze w 2.0 zrobiles a do 2.8 bys nie zrobil. Co to za roznica?
Nie mam zamiaru się z tobą przekomarzać,a laikiem też nie jestem :wink: Będą okazje na spotach czy zlotach się ścignać więc zapraszam :smile:
W 2.8 są dwie sondy i dla tego bym nie robił bo trzeba by było troszkę pokombinować aby to zagrało.I nie mam zamiaru się przechwalać kto zrobił więcej wydechów i w czym :razz:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Ksawer pisze:Będą okazje na spotach czy zlotach się ścignać więc zapraszam :smile:
Musialbym odlaczyc z 8 cylindrow zebys mial szanse. Pozdro
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Mystic888 pisze:
Ksawer pisze:Będą okazje na spotach czy zlotach się ścignać więc zapraszam :smile:
Musialbym odlaczyc z 8 cylindrow zebys mial szanse. Pozdro
Nie mówiłem tu o twoim silniku :razz: i wystarczyło by byś odłączył 4 cylindry :razz:
Obrazek
Patryk85
Zaawansowany forumowicz

Musialbym odlaczyc z 8 cylindrow zebys mial szanse. Pozdro[/quote]

Hahaha to Ci wyszlo:D
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Patryk85 pisze:Musialbym odlaczyc z 8 cylindrow zebys mial szanse. Pozdro

Hahaha to Ci wyszlo:D[/quote]

Zostaw sobie ten wydech i 17-go w Gliwicach mogę się z tobą spróbować . :wink: Masz 2.8 więc powinieneś sobie poradzić :razz:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Troche roznicy w masie miedzy cabrio a coupe.
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Mystic888 pisze:Troche roznicy w masie miedzy cabrio a coupe.
No tak,wiem o tym ale 2.8 ma inny moment(1 koń więcej) i ori wydech a ja mam przecież osłabiony silnik przez przelot :wink:
Obrazek
Patryk85
Zaawansowany forumowicz

Ksawer pisze:
No tak,wiem o tym ale 2.8 ma inny moment(1 koń więcej) i ori wydech a ja mam przecież osłabiony silnik przez przelot :wink:

Chłopie chcesz sie zmierzyc ??To mierz sie z małolatami w Golfach nie ze mna mnie to nie kreci :) Dziekuje pozdrawiam.
Patryk85
Zaawansowany forumowicz

Ksawer pisze:

Chłopie chcesz sie zmierzyc ??To mierz sie z małolatami w Golfach nie ze mna mnie to nie kreci :) Jak dla mnie mozesz mnie objechac 10 razy;]
ODPOWIEDZ