M47 Problem z ogrzewaniem i Ciśnieniem w układzie ???

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Gremlin
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Gremlin »

Ksawer, odpowietrzałem już ją chyba z 20 razy na wszelkie sposoby i przelało się przez ten układ z 60 l płynu i wody :( nawet ściągałem węże i lałem bezpośrednio do nich :(
sorry a ot :_) :grin:
Teraz e36 Touring indyvidual :D
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: TDS-ik »

Z tego co piszesz nie ma siły wg. mnie w układ chłodzenia idą spaliny inaczej takie jaja by się nie działy, a płyn nie śmierdzi przypadkiem spalinami? Niekoniecznie musi to być uszczelka albo głowica, może to być chłodniczka spalin
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

Pompka wody tłoczy ciecz? Odkręć korek, zobacz czy jest obieg... obstawiam uszkodzoną pompę cieczy.
Gremlin
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Gremlin »

TDS-ik, no mi też sie tak wydaję :D raczej ściągniecie głowicy będzie musem a tak się nogami rękami zapierałem żeby tego nie robić :( pazura, na samym początku pisałem że pompa jak nowa, obieg jest ale taki czasami przerywany :(
Teraz e36 Touring indyvidual :D
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: TDS-ik »

A jak jest połączona chłodnica z zbiorniczkiem wyrównawczym? Są razem czy jakiś wężyk idzie? Bo u mnie przyczyną przegrzania się silnika był zatkany przewód przelewowy pomiędzy chłodnicą a zbiorniczkiem wyrównawczym. Jakiś pan Heniek który wcześniej składał coś przy aucie dał za dużo sylikonu i pozatykał mi przewody :(
ODPOWIEDZ